ru
en
 
log4
Вы можете пользоваться большинством функций нашего сайта без регистрации, однако Ваши данные могут быть утеряны
Не зарегистрированы? Регистрация Вход
log5
Создать блог Язык:
Les batterie et chargeur ordinateur portable ASUS au meilleur prix. Livraison rapide et gratuite.

Теги
18
фев

Accu ASUS M70V

De solid state drives van Hitachi zijn uitgerust met een sas-600-interface en moeten maximale leessnelheden tot 495MB/s kunnen halen; schrijven gaat met maximaal 385MB/s. Het bijbehorende aantal iops bedraagt respectievelijk 56.000 en 24.000. De drives zouden, gezien het gebruik van mlc- in plaats van het duurdere slc-geheugen, als betaalbare ssd-optie in servers gebruikt kunnen worden. De inzetbaarheid voor thuisgebruik is beperkt; in laptops passen de 15mm hoge drives niet en voor de desktop zijn er waarschijnlijk goedkopere drives. Hitachi heeft de prijzen echter nog niet bekendgemaakt; de drives zijn pas vanaf september verkrijgbaar.Een organisatie die de usb-specificatie bevordert, werkt aan een update van de usb 3.0-standaard waarmee de fysieke poorten meer stroom kunnen leveren. Dat moet het mogelijk maken om een breder scala aan apparatuur op te laden.

Het deel van de usb-specificatie dat op de schop gaat, is de Battery Charging-subsectie. Naast de Battery Charging 1.2-standaard moet de nieuwe specificatie het mogelijk maken om het maximale vermogen dat een usb-poort kan leveren op te schroeven tot 100W. Zowel usb 2.0- als 3.0-poorten moeten met de USB Power Delivery-standaard overweg kunnen. Het extra vermogen kan onder meer ingezet worden om apparatuur als mobieltjes en tablets sneller op te laden. De USB 3.0 Promotor Group voorziet bovendien in het laden van laptops via een usb-verbinding.De nieuwe standaard zou via de usb-bekabeling moeten vaststellen hoeveel spanning en stroom over de usb-verbinding moet worden aangeboden om zo een variabele voeding te realiseren. De werkgroep heeft een specificatie opgesteld die in het laatste kwartaal van dit jaar wordt beoordeeld. Begin 2012 moet de nieuwe specificatie ter goedkeuring aan het USB Implementers Forum worden voorgelegd. Daarmee zouden de eerste producten met de herziene standaard volgend jaar kunnen verschijnen.

Enkele ontwikkelaars van ChromeOS werken achter de schermen aan een 'tableteditie' van Googles besturingssysteem door de browser geschikt te maken voor touchscreens. Een nieuwe video geeft inzicht in de stand van zaken.Webontwikkelaar François Beaufort heeft aan de hand van de laatste builds van ChromeOS een versie gebouwd die op een tablet is te bedienen. Wat direct opvalt in het grafische ontwerp van de browser is dat alle iconen en andere aanstuurelementen sterk zijn uitvergroot, uiteraard met de bedoeling het werkcomfort op een touchscreen te verbeteren. Bij het ingeven van een zoekopdracht worden de suggesties niet verticaal geordend, maar in een horizontale balk. Door deze aan te raken wordt de desbetreffende site direct geopend.

Hoewel enkele ontwikkelaars in het opensource-ChromeOS-project werken aan aanpassingen voor een tabletinterface, is het niet duidelijk of Google officieel goedkeuring zal geven aan ChromeOS-tablets. Tot nu toe zijn er alleen enkele laptops op de markt die op het browser only-besturingssysteem draaien.Honderdduizenden Sony-accu's die de afgelopen periode zijn gebruikt in laptops van Lenovo en IBM worden nu door de twee fabrikanten teruggeroepen. Dit omdat de accu's mogelijk kunnen ontvlammen of ontploffen. Het betreft batterijen die werden geleverd bij enkele ThinkPad-modellen uit de R-, T- en X-series. De retouractie is opgezet na overleg met de Amerikaanse autoriteiten voor consumentenveiligheid. Zo'n 169.000 stuks van de betreffende accu's zijn verkocht in de Verenigde Staten, daarbuiten gaat het om 357.000 exemplaren. Op de site van Lenovo kunnen klanten controleren of hun batterij behoort tot de teruggeroepen exemplaren. De batterijen zijn sinds februari 2005 verkocht, al dan niet in combinatie met een laptop. IBM is bij de zaak betrokken omdat het de ThinkPad-lijn vorig jaar aan Lenovo verkocht en de naam van het bedrijf nog steeds op de laptops voorkomt.

De terugroepactie van Lenovo is de vierde op rij die Sony-batterijen betreft. Eerder waren het Dell en Apple die vanwege dezelfde gevaren samen bijna zes miljoen accu's wilden omruilen. Er zou echter geen verband zijn met de problemen bij Lenovo, omdat deze een ander ontwerp voor zijn batterijen gebruikt. Toshiba zette eerder deze maand een actie op vanwege slecht functionerende accu's die geen gevaar zouden opleveren. Dat het gevaar bij Lenovo er wel is, bleek deze maand op het vliegveld van Los Angeles. Daar ontbrandde een Sony-accu in een ThinkPad-laptop. Sony heeft inmiddels aangegeven zelf in overleg te zijn met de autoriteiten over een wereldwijde omruilactie voor defecte Sony-accu's.De Israëlische firma Zimperium heeft op het Defcon-hackerscongres in Las Vegas een applicatie getoond waarmee penetratietests op wifi-netwerken uitgevoerd kunnen worden. De app moet deze week in de Android Market beschikbaar komen.

De hacktool heet Anti, wat staat voor Android Network Toolkit. Met behulp van Anti kunnen gebruikers op zoek gaan naar wifi-netwerken. Als er op het wifi-netwerk ingelogd kan worden, maakt Anti het mogelijk op het netwerk af te speuren naar systemen die kwetsbaarheden bevatten. Daarbij maakt de tool gebruik van exploits die onder andere op websites als Metasploit en ExploitDB zijn te vinden en veelal kwetsbaarheden beschrijven in verouderde software. Ook kunnen er man-in-the-middle-aanvallen uitgevoerd worden.Anti bevat volgens beveiligingsonderzoekers die de tool op de Defcon-conferentie hebben getest krachtige mogelijkheden om computers op netwerken aan te vallen in een zeer gebruiksvriendelijk jasje. Hierdoor zouden hackers ook zonder een laptop te gebruiken over een geavanceerde securitytool beschikken voor het uitvoeren van penetratietests op lokale netwerken, zo schrijft Forbes.

De Android-app moet deze week gratis beschikbaar komen in de Android Market, waarbij bedrijven voor 10 dollar een commerciële licentie kunnen kopen. Hoewel de tool zich leent voor potentieel misbruik door blackhat-hackers, stelt de firma in de disclaimer dat gebruikers zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen bij het inzetten van de Anti-app.Het Chinese bedrijf Teso heeft een 11,6-netbook op stapel staan waarvan het scherm losgekoppeld kan worden om als tablet te dienen. Het apparaat wordt voorzien van een Ivy Bridge-cpu en komt later dit jaar met Windows 8 op de markt.Het concept van de Teso K116 vertoont veel overeenkomsten met de Transformer Prime van Asus; beide apparaten hebben alle hardware in het scherm zitten, zodat het toetsenbord, dat een tweede accu bevat, optioneel is. De K116 is met een beelddiagonaal van 11,6 wel een slag groter dan de 10,1 grote Transformer Prime. De resolutie bedraagt 1366x768 pixels en het capacitieve touchscreen kan maximaal vijf vingers tegelijk registreren.

Het apparaat krijgt een cpu uit Intels komende Ivy Bridge-lijn en kan worden uitgerust met maximaal 4GB werkgeheugen. Voor opslag wordt een ssd van maximaal 128GB gebruikt. Op het tabletdeel zijn een usb 2.0- en een usb 3.0-poort, een micro-sd-kaartlezer, een koptelefoonuitgang en een simkaartslot te vinden. Het toetsenbord heeft aan de zijkanten nog eens twee usb-poorten, audio-aansluitingen en een ethernetpoort. Optioneel kan de machine nog uitgerust worden met een trusted platform module, een vingerafdruklezer of nfc.Het is nog niet bekend waar en wanneer de K116 precies op de markt komt. Wel vermeldt de fabrikant dat het apparaat zowel met Windows 7 als Windows 8 overweg kan. Bij afname van minimaal 1000 stuks kost de K116 tussen de 400 en 600 dollar. Voor hoeveel geld hij in de winkels komt te liggen is echter nog niet bekend.Toshiba heeft onder de onuitspreekbare naam MQ01ABD een serie harde schijven voor onder meer laptops uitgebracht, met een maximale capaciteit van één terabyte. De schijven zijn Toshiba's eerste schijven met 500GB-platters.

De MQ01ABD-serie bestaat uit schijven die worden opgebouwd uit een of twee platters; de datadichtheid per platter bedraagt maximaal 500GB, of 744,1Gb per vierkante inch. De kleinste schijf in de nieuwe laptopserie heeft een capaciteit van 250GB en wordt gevolgd door een 320- en een 500GB-versie. De twee grootste schijven hebben ruimte voor 750GB en 1TB aan data. Dit zijn ook de enige twee schijven die van twee platters gebruik moeten maken.De harde schijven zijn voorzien van een sata-300-interface en hebben een buffer van 8MB. De platters draaien met 5400rpm rond en hebben een gemiddelde zoektijd van 12ms. De dubbele platters van de 750GB- en 1TB-versie hebben een hogere geluidsontwikkeling dan de singleplatter-schijven; de geluidsproductie tijdens idle en zoeken bedraagt respectievelijk 23 en 24dB, tegen 17 en 19dB voor de lagere capaciteiten.Toshiba zal de 2,5-schijven vanaf medio augustus in massaproductie nemen. Over prijzen en daadwerkelijke beschikbaarheid is niets bekend, maar gezien de specificaties zullen de schijven niet in het hoogste prijssegment terechtkomen.

Twee websites hebben Apples nieuwste ultradunne notebook aan enkele benchmarks onderworpen. Mac Rumors heeft de hdd- en ssd-versie getest, terwijl Gizmodo de Macbook Air met de andere laptops van Apple heeft vergeleken.Mac Rumors heeft benchmarks van een ssd- en een hdd-versie van de Macbook Air gepubliceerd. De hdd-versie van de geteste laptop is voorzien van een 1,6GHz Intel Core 2 Duo Merom-cpu, terwijl de ssd-variant op 1,8GHz werkt. Niet alleen in de processortests wist de 1,8GHz-laptop de tragere 1,6GHz-versie uiteraard te verslaan, maar ook in de lees- en schrijftests voor de harde schijf wist de snellere notebook dankzij de solid-state disk de beste prestaties neer te zetten.Gizmodo heeft een Macbook Air met een Macbook en een Macbook Pro aan de hand van vijf verschillende tests met elkaar vergeleken. De drie laptops hebben onder meer een muziekalbum van cd naar mp3 geript, een hd-filmtrailer naar een andere resolutie geconverteerd en een zip-bestand van een usb-stick naar de harde schijf gekopieerd. Van elke gedraaide test is de tijd gemeten en vervolgens zijn de resultaten naast elkaar gelegd. De Macbook Air wist alleen in de mp3-test de snelste tijd wist neer te zetten. In iets meer dan drie minuten wist de Air een muziekalbum om te zetten; de overige twee laptops hadden bijna vier minuten nodig. De overige vier benchmarks werden door de Macbook Pro gewonnen.http://www.accu-fabriek.com/asus.html

Опубликован 18.02.2017 8:13:12
18
фев

Accu Asus Eee PC 1008P

Yonah (Core Duo) processorZoals we eerder deze week al schreven, is de Core Duo-processor in zeven varianten beschikbaar. Uiteraard zijn er tegelijk met de release van het platform ook reviews op het internet verschenen. Zo heeft AnandTech een uitgebreide bespreking van het nieuwe platform gepubliceerd waarbij uiteraard de nodige benchmarks op het nieuwe platform zijn losgelaten. De site heeft twee Asus-laptops vergeleken, die vrijwel identiek zijn maar verschillen wat betreft het gebruikte Centrino-platform. De Centrino Duo-laptop beschikt over een Core Duo-processor op 1,86GHz terwijl de Centrino Sonoma-laptop beschikt over een Pentium M 750 die eveneens op een kloksnelheid van 1,86GHz loopt. Opmerkelijk is dat de Centrino Duo-laptop op alle gebieden beter scoort dan de laptop die gebruik maakt van het Centrino Sonoma-platform, ook op het gebied van energieverbruik. Volgens AnandTech is het Centrino Duo-platform de beste keus wanneer er een nieuwe laptop aangeschaft moet worden. Het enige probleem is dat de beschikbaarheid van laptops die gebaseerd zijn op het Centrino Duo, momenteel nog beperkt is.Apples Mac Pro heeft na twee jaar weer een update gekregen. Alleen de processors en het geheugen zijn vernieuwd; de behuizing is nog ongewijzigd en ook heeft Apple geen usb 3.0 of Thunderbolt-interfaces toegevoegd aan het workstation.

Mac ProEr gaan al tijden geruchten dat Apple de stekker uit zijn Mac Pro-lijn workstations wil trekken. Andere geruchten spreken juist over nieuwe ontwikkelingen rondom de workstations in het komende jaar.In elk geval heeft de fabrikant uit Cupertino het systeem toch nog een update gegeven, al betreft het alleen een prestatieboost. Het goedkoopste model beschikt nu standaard over een Xeon W3565, een quadcore met een kloksnelheid van 3,2GHz. Dit model wordt met 6GB geheugen en een Radeon HD 5770 geleverd, en kost 2599 euro. Het vorige exemplaar had een Xeon W3530, die op 2,8GHz liep, en 3GB geheugen.Een uitgebreider workstation met twee Xeon E5645-chips, met elk zes cores en een kloksnelheid van 2,4GHz, is beschikbaar voor 3899 euro. Dit model heeft 12GB geheugen en wordt eveneens met een Radeon HD 5770 geleverd. De vorige configuratie moest het doen met 6GB en twee E5620-quadcores die op 2,4GHz liepen.

Ten slotte is er een Mac Pro-server, die nu met een Xeon W3565 en HD 5770 wordt geleverd, twee 1TB-schijven bevat en 8GB ram meekrijgt. Dit systeem draait OS X Lion Server en kost 3099 euro. Alle systemen zijn daarnaast optioneel met krachtigere processors uit te rusten. De nieuwe Mac Pro's hebben dezelfde hoeveelheid opslaggeheugen als de modellen van 2010 en zijn opvallend genoeg ook niet van nieuwe interfaces zoals usb 3.0 en Thunderbolt voorzien. De nieuwe MacBook Pro- en Air-laptops beschikken wel over usb 3.0 en Thunderbolt.In een persbericht bij de Belgische distributeur van ASUS wordt de nieuwe W1N DeLuxe notebook gepresenteerd. De meest markante feature van de notebook is de combinatie van een tv-tuner met een breedbeeldscherm en ingebouwde subwoofer. Ook een afstandsbediening ontbreekt niet. De laptop is gebaseerd op het Intel 855PM-platform en heeft als grafische kaart een ATi Mobility Radeon 9600 met 64MB geheugen. De goedkoopste versie, met een 1,6GHz processor aan boord, kost ongeveer 1900 euro. De laptop lijkt vooral gericht op de veeleisende gebruiker, die zijn notebook ook als mobiele entertainmentstudio wil kunnen gebruiken. De volledige specificaties zijn hier te vinden.

MSI heeft de X340 officieel in Nederland uitgebracht. De 13,4-notebook heeft een maximale dikte van 19,8mm en beschikt over de energiezuinige Core 2 Solo-cpu. De laptop ligt vanaf de derde week van mei in de winkel.De MSI X340 meet op het dunste punt 6mm en op het dikste gedeelte 19,8mm. In combinatie met de viercels-accu weegt de schootcomputer 1,3 kilogram. Er komen twee versies. De ene variant wordt geleverd met een op 1,4GHz geklokte Intel Core 2 Solo culv SU3500, die 3MB L2-cache aan boord heeft, en een hdd van 320GB. De tweede versie wordt uitgerust met een op 1,2GHz geklokte Intel Celeron culv 723, die 1MB L2-cache heeft, en een harde schijf van 250GB.De twee uitvoeringen zijn verder geheel gelijk. Beide machines hebben een 13,4"-scherm met een led-backlight, een beeldverhouding van 16:9 en een resolutie van 1366x768 pixels. De chipset is in beide gevallen de GS45 met een GMA 4500MDH-igp om het grafische rekenwerk uit te voeren. Verder wordt de X340 voorzien van 2GB ddr2-geheugen, een 1,3-megapixelacamera, bluetooth 2.0 +edr, gigabit-ethernet en 802.11n-wifi. MSI heeft daarnaast nog ruimte voor een hdmi-aansluiting, twee usb 2.0-poorten en een twee-in-een-kaartlezer gevonden.

Nokia wil begin volgend jaar usb-dongles en express-kaarten uitbrengen die een laptop door middel van hspa draadloos met internet laten communiceren. Daarmee gaat het Finse bedrijf de concurrentie met Huawei aan.De grootste fabrikant van mobieltjes wil nog niet kwijt hoeveel de dongles gaan kosten. Wel liet Nokia aan Reuters weten dat de hspa-hardware via telecombedrijven als onderdeel van bundels op de markt zal worden gebracht. De voornaamste concurrent van Nokia zal Huawei Technologies zijn.De markt voor hspa-dongles zou de komende jaren goede groeikansen bieden. Wereldwijd zullen er volgend jaar naar verwachting 26 miljoen stuks worden verkocht, tegenover 20 miljoen dit jaar. Mobiele providers zouden ook steeds meer belangstelling voor het verkopen van dongles hebben, omdat de 3g-abonnementen en het met 3g gegenereerde dataverkeer een welkome inkomstenbron vormen naast de reguliere inkomstenstroom uit mobiele telefonie.

Nokia heeft al eens eerder geprobeerd om laptops met 3g-technologie aan mobiele netwerken te koppelen. Het zocht daartoe in 2006 samenwerking met Intel. De twee ontwikkelden een 3g-module die deel uit zou moeten maken van het Centrino-platform, maar de twee partijen besloten begin 2007 om de samenwerking te staken. Volgens de chipmaker zou de vraag naar 3g-ondersteuning destijds onvoldoende zijn.KPN-klanten in Zuidoost-Nederland kunnen mogelijk niet bellen, sms'en en internetten op hun telefoon of laptop. De provider kampt in die regio met een storing. De duur en oorzaak van de storing is vooralsnog onbekend, zegt de provider.De storing begon dinsdagochtend vroeg, zo blijkt uit het storingstopic op GoT, waar getroffenen hun ervaringen delen. De storing lijkt zich te concentreren in Limburg en een deel van Noord-Brabant, blijkt uit de meldingen. KPN bevestigt de storing op de eigen website.

Niet alleen klanten van KPN, maar ook van providers die op het netwerk van KPN opereren lijken getroffen door de storing. Veel klanten van Hi hebben zich ook gemeld in het topic. Het is onduidelijk wanneer klanten weer via het mobiele netwerk van KPN kunnen bellen, sms'en of internetten. De provider adviseert klanten hun toestel uit- en dan weer in te schakelen om te kijken of het bereik is hersteld.Update 16:04: KPN meldt dat de storing is opgelost, nadat vanaf half elf vanochtend veel mensen alweer bereik hadden. De oorzaak lag bij een softwareprobleem in de centrale van Eindhoven.Een eigenaar van een Dell Mini 9 was niet tevreden met de muis en het toetsenbord als enige invoermethodes en besloot aan het beeldscherm van zijn netbook touchscreen-functionaliteiten toe te voegen.

Dell brengt, evenals vele andere fabrikanten dat inmiddels doen, een variant van een op een Atom gebaseerde netbook uit. De laptops zijn voorzien van een 8,9"-beeldscherm met 1024x600 pixels, maar een van de eigenaars van de kleine laptops was hiermee niet tevreden. De man, die onder de naam Deldotb zijn bevindingen met Dells netbook deelt, kocht via eBay een touchscreen. Het scherm is feitelijk alleen een digitizer die voor het beeldscherm geplaatst moet worden en via usb wordt uitgelezen.Het scherm heeft drivers voor Linux, Windows en OS X: de netbook die Deldotb aanpaste, draait Ubuntu. Om welk touchscreen het precies gaat, heeft Deldotb nog niet beschreven, maar hij geeft wel aan dat het voorzetscherm niet aan zijn verwachtingen voldoet: de gevoeligheid laat te wensen over en onder Linux vertonen de drivers wat eigenaardigheden. De usb-connector voor het touchscreen kan intern op het moederbord worden aangesloten, maar de modder durfde dit niet aan en koos ervoor een externe usb-poort te gebruiken. Een uitgebreid verslag van de mod zou nog volgen, zo belooft Deldotb, maar in essentie wijkt deze aanpassing niet af van het toevoegen van een touchscreen aan een Eee PC.

Flatfee-abonnementen voor mobiel internet zullen op termijn verdwijnen. Dat voorspelt een hoogleraar. Intensieve gebruikers van mobiel internet zullen meer moeten gaan betalen om de uitbreiding van 3g-netwerken te bekostigen.Het dataverkeer op de Nederlandse mobiele netwerken is afgelopen jaren vervijftigvoudigd en daardoor wordt het model van flatfee-abonnementen op den duur onhoudbaar, zegt Erik Fledderus, hoogleraar draadloze technologie aan de TU Eindhoven. Op dit moment bieden alle providers voor een bedrag rond tien euro onbeperkt internet aan op smartphones en mobieltjes. Voor laptops kost het abonnement al snel rond 30 of 40 euro, terwijl die abonnementen vaak niet onbeperkt zijn.Fledderus vergelijk de toename van het dataverkeer op 3g-netwerken met de drukte op de weg: "Je legt er asfalt bij, maar dan ontstaan er weer nieuwe files." Daarom moeten mobiele internetters volgens hem gaan 'rekeningrijden', oftewel betalen naar rato van gebruik. Tot een paar jaar geleden was dat overigens ook de praktijk.

Een belangrijke reden voor de toename van het dataverkeer is echter dat flatfee-abonnementen het mogelijk maken om de kosten in de hand te houden. Bovendien hebben smartphones in de afgelopen jaren betere browsers gekregen en zijn ze over het algemeen gebruiksvriendelijker geworden. Er worden ook veel meer smartphones verkocht dan enkele jaren geleden.Overigens hebben de Nederlandse providers momenteel allemaal al meerdere abonnementen in hun assortiment: T-Mobile varieert met snelheden, KPN heeft een gelimiteerd abonnement tegen een lagere prijs en Vodafone biedt tegen een meerprijs tethering aan bij internetabonnementen voor smartphones. Daarmee kan de internetverbinding van de smartphone ook gebruikt worden om met een laptop het internet op te gaan.Elitegroup Computer Systems heeft de eerste moederborden met FM2-socket voor AMD's komende Trinity-apu's aangekondigd. Het gaat om een high-end-bord en vier moederborden voor lagere segmenten, waarvan de prijzen nog onbekend zijn.

AMD kondigde zijn Trinity-apu's half mei aan, maar voorlopig verschijnen de chips alleen als onderdeel in laptops. De desktopvarianten worden pas later dit jaar verwacht. Desondanks heeft ECS al vijf moederborden voor de apu's aan zijn assortiment toegevoegd. Het meest in het oog springend is de A85F2-A Deluxe. Dit is een atx-bord met FM2-socket die over twee pci-e 2.0 x16-sleuven en drie pci-e 2.0 x1-slots beschikt, naast nog eens twee pci-slots.Er zijn zeven sata600-interfaces, een esata600-aansluiting, zes usb 3.0-poorten, acht usb 2.0-varianten en gigabitethernet aanwezig, naast hdmi, dvi en vga voor video-output. Het bord kan maximaal 64GB ddr3 huisvesten. Het bord maakt onderdeel uit van de NonStop-familie, wat betekent dat ECS extra solide materiaal gebruikt en andere functionaliteit heeft toegevoegd om de levensduur te verlengen. Naast de A85F2-A Deluxe heeft ECS ook de A75F2-A2, A75F2-M2, A55F2-A2 en A55F2-M3 aangekondigd. Dit zijn ook moederborden die opgetrokken zijn rond de FM2-socket, maar over minder uitgebreide features beschikken. Wanneer de producten daadwerkelijk in de winkel verschijnen en wat ze dan gaan kosten is niet bekend.http://www.accu-fabriek.com/asus.html

Hitachi heeft een reeks solid state drives voor zakelijke en server-toepassingen uitgebracht. De nieuwe Ultrastar-serie werkt echter niet met slc-geheugen, zoals gebruikelijk, maar met het goedkopere mlc-geheugen.De Ultrastar SSD400M-serie van Hitachi Global Storage Technologies is verkrijgbaar in capaciteiten van 200 en 400GB. Hitachi maakt gebruik van Intels mlc-geheugenchips, die het bedrijf volgens een 25nm-procedé vervaardigt. De door Hitachi GST gebruikte chips zijn niet de doorsnee mlc-chips die Intel in zijn consumenten-solid state drives gebruikt, maar zogeheten emlc-chips, ofwel enterprise-grade multilevel cell-geheugen. Dat moet een langere levensduur hebben dan normaal mlc-geheugen; op de 400GB-drives zou 7,3PB aan data geschreven kunnen worden.

Опубликован 18.02.2017 8:08:40
17
фев

Accu Dell T117C

Naast multimedia komen er in het vliegtuig speciale applicaties beschikbaar. Het is echter niet bekend wat hiermee mogelijk is. Evenmin is bekend hoe de interface van de op Android gebaseerde software eruit komt te zien.In de 787 Dreamliner van Boeing krijgen passagiers ook de beschikking over een stopcontact, waardoor bijvoorbeeld laptops zijn op te laden. Verder zijn er usb-poorten aanwezig. Er zijn inmiddels ongeveer 820 exemplaren van de 787 Dreamliner besteld.Wie z'n laptop wel eens op schoot heeft kent het probleem: hete bovenbenen. De snelle processors van de huidige generatie notebooks geven samen met de rest van de hardware een grote hoeveelheid warmte af. Voor bezitters van een laptop met ventilatie aan de onderzijde heeft Antec een oplossing: de Notebook Cooler. Dit device, zo lezen we op de site van The Gadgeteer, bestaat uit een aluminium plaat met poten en twee stille geïntegreerde 70mm-fans. De fans krijgen hun portie stroom binnen via de USB-poort. De laptop wordt op de plaat geplaatst, en wordt gekoeld door de luchtstroom. Wel komt het toetsenbord zo'n tweeëneenhalve centimeter hoger te liggen. De Notebook Cooler gaat voor 40 dollar over de toonbank:

The Notebook Cooler looks good, does it's job, and doesn't cost an arm or a leg. It may save you costly repair bills and wasted time spent in frustration after untimely crashes and lock-ups. This seemingly simple device is actually an elegant solution for one of the most common problems that plague laptop owners. If your laptop has a fan on its bottom, and you aren't doing anything to help better circulate the hot air it is dispelling, then I think it would be worth your while to take a look at this product.
Sharp start deze maand de massaproductie van 10"-lcd's met een resolutie van 2560x1600 voor high definition-notebook pc's. Na tablets lijken ook notebooks over hogere resoluties te gaan beschikken, zoals Intel wil voor ultrabooks.

Sharp begon in maart de productie van lcd's op basis van zijn IGZO-technologie, en start in april de massaproductie. IGZO staat voor InGaZnO en Sharp maakt bij de technologie gebruik van een oxide van indium, gallium en zink. De techniek zorgt voor kleinere dunne-filmtransistors en hogere pixeldichtheid en ook zou het energieverbruik flink lager liggen dan bij huidige lcd's. Sharp IGZO-schermen 2012 Sharp IGZO-schermen 2012 Sharp IGZO-schermen 2012
De fabrikant meldt in staat te zijn 32"-schermen met een resolutie van 3840x2160 voor monitoren te produceren, maar ook 10"-lcd's met een 2560x1600-resolutie. Waarschijnlijk zijn ook grotere paneeldiagonalen met die, of hogere resolutie, mogelijk, maar Sharp maakt hier geen melding van. Tenslotte produceert Sharp 7"-lcd's met een resolutie van 1280x800 voor tablets.De verwachting is dat high-end notebooks, monitoren en all-in-ones vanaf dit jaar over aanzienlijk hogere resoluties gaan beschikken dan nu het geval is. Op tabletgebied is de nieuwe iPad met zijn resolutie van 2048x1536 een aanjager op dit gebied en er zijn berichten dat Apple zijn MacBook Pro's en iMacs ook van hoge-resolutieschermen wil voorzien.

Verder stimuleert Intel fabrikanten om schermen met hogere resoluties in ultrabooks in te bouwen. De chipfabrikant voorspelt dat in 2013 en later, 11"-notebooks over een resolutie van 2560x1440 pixels gaan beschikken, terwijl 13,3"-laptops een resolutie van 2800x1800 zouden moeten krijgen. Notebooks met 15"-schermen zouden zelfs een resolutie van 3840x2160 moeten krijgen.Daarnaast wil Intel opslagmedia met een dikte van 5mm in plaats van 7mm om de dikte van ultrabooks terug te brengen. Ook wil het bedrijf een standaard voor accu's van ultrabooks, zo maakte het bedrijf bij diverse presentaties over ultrabooks op de IDF in Beijing bekend.Microsoft lijkt de hete adem van Linux in zijn nek te voelen nu er nieuwe generaties goedkope subnotebooks op de markt komen met dat besturingssysteem. De softwaremaker breidt daarom de ondersteuning voor flashversies van Windows XP uit.

Als onderdeel van deze uitbreiding zal Microsoft onder meer enkele nieuwe richtlijnen uitbrengen die fabrikanten van subnotebooks met flashopslag moeten helpen. Deze ontwerprichtlijnen moeten begin volgend jaar klaar zijn. Ook zal de fabrikant in januari kleinschalige testen doen met One Laptop per Child XO-laptops die zijn voorzien van XP, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt.Als de resultaten van deze testen naar tevredenheid zijn, zal Microsoft in de tweede helft van volgend jaar een speciale versie Windows XP voor XO op de markt brengen. Deze versie zal niet separaat worden uitgebracht, zo benadrukt de fabrikant.Microsoft lijkt met zijn richtlijnen en de onderliggende ondersteuning voor goedkope computers met flashopslag tegenwicht te willen bieden aan opkomende nieuwkomers op dit gebied. Zo bracht Asus recent de Eee PC op de markt die hoge ogen gooide vanwege zijn prijs. Deze umpc is voorzien van een ingebakken Xandros-versie, al wordt er wel gewerkt aan een XP-versie van de subnotebook.

Niet alleen Intel toonde zijn komende producten tijdens het Developer Forum, ook concurrent AMD greep de gelegenheid aan om zijn nieuwste generatie hardware te demonstreren. Zo liet het bedrijf een 28nm-gpu en Trinity-apu's zien.AMD had zijn kamp opgeslagen in een hotel tegenover Intels Developer Forum. In de hotelsuite toonde Intels concurrent aan Tweakers.net zijn nieuwste producten en technieken. AMD liet onder meer een opstelling met een HD 6990-videokaart zien die vijf displays aanstuurt. De displays waren in een zogeheten 5x1-configuratie opgesteld, zodat een scherm van 9600 bij 1080 pixels ontstond. Deze configuratie wordt vanaf de Catalyst preview-drivers ondersteund. Naast de nieuwe Eyefinity-configuratie toonde AMD een glimp van zijn nieuwe generatie gpu's. Een niet nader gespecificeerde mobiele grafische processor die op 28nm werd geproduceerd, speelde een game-demo af. De 28nm-generatie moet de opvolger van de huidige 6000-generatie vormen. Ook werden laptops met daarin een Trinity-apu getoond. Ook hier werden de specificaties en benchmarks niet vrijgegeven, maar diende de demo puur als 'bewijs' dat AMD het silicium op orde heeft. De Trinity-apu's moeten de huidige Llano-apu's opvolgen en worden voorzien van Piledriver-cores, die zijn afgeleid van de Bulldozer-cores die AMD later deze maand wil introduceren.

Microsoft zal op de Build-conferentie een Developer Preview met buildnummer 8100 uitdelen aan ontwikkelaars, zo suggereren uitgelekte screenshots. Onduidelijk is nog of de previewversie ook voor het grote publiek te downloaden zal zijn.Onder andere op het forum Mydigitallife en de Chinese website Win8China.com zijn screenshots gepost die afkomstig zouden zijn van de Developer Preview van Windows 8. De testversie zou buildnummer 8100 dragen. Volgens diverse bronnen wil Microsoft de Developer Preview dinsdag op de Build-conferentie in Anaheim, Californië uitdelen aan ontwikkelaars. Het is nog niet zeker of de testversie ook te downloaden zal zijn vanaf de Microsoft-website.Met Windows 8 wil Microsoft zijn traditioneel op desktops en laptops gerichte besturingssysteem ook geschikt maken voor tablets. De softwaregigant heeft daarom een ARM-versie van zijn besturingssysteem ontwikkeld. In de komende dagen moet op de Build-conferentie duidelijk worden wanneer Microsoft van plan is om Windows 8 uit te brengen en of er nog bèta's van het besturingssysteem zullen verschijnen.

Canonical heeft aangekondigd dat het in toekomstige Ubuntu-versies het uefi secure boot-mechanisme zal ondersteunen. Daarvoor zal het een eigen Ubuntu-handtekening introduceren samen met een bootloader die Grub2 zal vervangen.In een update op een eerdere posting op het Canonical-blog beschrijft de Ubuntu-ontwikkelaar zijn plannen ten aanzien van de secure boot-functie, een onderdeel van de uefi-specificatie en tevens een omstreden beveiligingsfeature van Windows 8. Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van het UEFI Forum, stelt dat het er naar streeft om het Ubuntu-besturingssysteem zo 'soepel mogelijk' te laten samenwerken met pc's en laptops die secure boot ingeschakeld hebben. Ook laat Canonical weten dat het hiervoor een eigen Ubuntu-handtekening wil introduceren en dat er een speciale bootloader zal worden uitgebracht.Op de Ubuntu developer-mailinglist gaat Canonical dieper in op de gekozen implementatie. Zo zal Grub2, de traditionele bootloader van de laatste Ubuntu-releases, voor secure boot-systemen worden vervangen door de Efilinux-loader van Intel. Canonical zegt deze keuze gemaakt te hebben omdat Grub2 onder de GPLv3-licentie valt en dat hierdoor de kans bestaat dat zijn secure boot-sleutel gepubliceerd zal worden. Mocht dit gebeuren, dan zal deze handtekening ongeldig worden verklaard. Verder werd de code van Grub als te gedateerd bestempeld.

Canonical meldt verder dat alleen de binaries van de bootloader van een Ubuntu-handtekening voorzien hoeven worden. Hierdoor blijft het voor gebruikers mogelijk om zelf kernels te compileren en om de propriëtaire drivers van Nvidia en AMD te gebruiken. Met deze methode is Canonical minder strikt dan de secure boot-implementatie die Red Hat met Fedora voor ogen heeft.Tenslotte zal Canonical het verplicht stellen voor fabrikanten die hardware met Ubuntu leveren om de benodigde sleutel in de uefi op te nemen. Ook hoopt het bedrijf dat er op termijn een alternatief komt voor Microsofts signing-dienst, maar over deze kwestie heerst nog veel onduidelijkheid.BODEGRAVEN (ANP) - Onbekenden hebben maandagavond op een bedrijventerrein in Bodegraven een vrachtauto met een grote partij laptop-computers buitgemaakt. Daarbij gijzelden de drie mannen de 20-jarige chauffeur uit Nieuwerbrug. Later op de avond ketenden ze hem vast aan een hek in Amsterdam Osdorp

LaptopLogic heeft het nieuwe vlaggenschip van Seagate's harde schijven voor laptops, de perpendiculaire Momentus 5400.3, uitvoerig getest. Seagate bracht de 5400rpm 160GB PATA-laptopschijf met een dichtheid van 135Gbit per vierkante inch en 8MB cache vorige week uit. Hiermee is het de eerste fabrikant die een perpendiculaire harde schijf voor laptops op de markt brengt. De nieuwe schijf heeft niet alleen een nieuwe opslagtechniek en grotere opslagcapaciteit, maar is ook beter beschermd tegen schokken. De voorgaande 5400.2-serie was volgens de specificaties bestand tegen schokken van 250G, de nieuwe schijf kan 350G weerstaan. Volgens LaptopLogic is deze schokbestendigheid beter dan alle voorgaande schijven van Fujitsu, Hitachi en Seagate. Dankzij de hogere datadichtheid die mogelijk wordt gemaakt door de magnetische gebieden verticaal op de platters te zetten, verwacht LaptopLogic ook betere prestaties van deze harde schijf. Om deze verwachtingen te onderzoeken is de harde schijf in een IBM Thinkpad T42 gezet en onderworpen aan een heel arsenaal synthetische- en praktijktests.http://www.accu-fabriek.com/hp.html

Отредактирован 17.02.2017 7:31:13 | Комментарии (0) | Теги: Dell
Опубликован 17.02.2017 7:31:13
17
фев

Accu Dell Inspiron DUO

De bedragen vormen een totaal van 1,8 miljoen dollar, dat Microsoft Motorola Mobility jaarlijks schuldig zou zijn en dat is veel minder dan de 4 miljard dollar die Googles dochter in totaal eiste. Microsoft noemt de besluiten van de rechter in een verklaring 'goed voor consumenten'. "Het verzekert consumenten ervan dat gepatenteerde technologie die verband houdt met standaarden voor iedereen betaalbaar blijft", aldus de softwaregigant in een verklaring. Motorola wees er volgens Cnet alleen op dat het bedrijf het gebruik van zijn patentportfolio in licentie geeft tegen 'redelijke bedragen die consistent zijn met die van anderen in de markt'.De rechter overwoog bij zijn beslissing onder andere dat er 92 verschillende partijen zijn die patenten hebben die essentieel zijn voor gebruik van 802.11-technologie. Als elk van die partijen 1,15 tot 1,73 procent van de royaltybedragen die Motorola eiste zou krijgen, zouden de kosten voor de draadloze netwerktechnologie die van de Xbox overstijgen, berekende de rechter. Microsoft en Motorola zijn al sinds 2010 verwikkeld in verschillende rechtszaken over en weer omtrent patentgeschillen.

Google heeft Amerikaanse pers een uitnodiging gestuurd voor een evenement. Daar zal 'opwindend nieuws' zijn over Chrome. Sommige media vermoeden dat het te maken heeft met Googles besturingssysteem Chrome OS.Het evenement zal komende dinsdag worden gehouden en vermoedelijk in het teken staan van Chrome OS of Chrome Web Store, denkt Electronista. De downloadwinkel voor extensies van Chrome zit ingebouwd in Chrome 8, de nieuwe versie van Googles webbrowser die deze week werd uitgebracht. Chrome Web Store zal ook een belangrijk element zijn in Chrome OS, het besturingssysteem voor netbooks dat Google binnenkort uit wil brengen.Google deed vorig jaar een vooraankondiging van zijn eigen netbookbesturingssysteem, maar er is tot nu toe geen hardware verschenen voor het op de gelijknamige browser gebaseerde OS. Volgens geruchten test Google eigen netbooks met het OS, maar het is onduidelijk of die uitgebracht zouden gaan worden. Google liet onlangs naar The New York Times doorschemeren dat het voor het einde van het jaar een netbook met Chrome OS gaat uitbrengen. Waarschijnlijk gaat het om een door een derde partij gefabriceerd model dat onder de Google-merknaam uitkomt en dat aan enkele door het zoekbedrijf gestelde eisen voldoet, net als de Nexus One bij smartphones. Engadget meent dat de netbook een afwijkend toetsenbord zou krijgen, waarbij bijvoorbeeld de Caps-Lock toets is vervangen door een Zoek-toets.

Google zou twee testnetbooks hebben. Uit de bugreports van deze machines blijkt dat ze intern bekendstaan onder de namen Mario en Andretti en de OS-versie die ze draaien zou de codenaam Indy dragen. Mario Andretti is de naam van een legendarische IndyCar-coureur en Google lijkt de namen te hebben gekozen om te benadrukken dat Chrome OS een besturingssysteem wordt dat snel opstart en snel reageert.AMD heeft een nieuw soc-platform uitgebracht in zijn G-serie apu's. Socs in de G-Serie krijgen een zogeheten Jaguar-architectuur met twee tot vier x86-cores en naar keuze een ingebouwde gpu. AMD heeft de socs bedoeld voor embedded systemen.De G-serie met Jaguar-cores is te herkennen aan de X in de typenaam en volgt de voorgaande G-serie met Bobcat-cores op. AMD onthulde de nieuwe Jaguar-architectuur al in augustus 2012 en zal op basis daarvan verschillende apu's uitbrengen. Voor zuinige laptops heeft AMD de Kabini-apu's bedoeld en voor tablets komt AMD met Temash-apu's.

AMD G-seriesDe G-serie moet zijn weg vinden naar embedded apparatuur, zoals smart-tv's, settopboxen en zakelijke apparatuur. Volgens AMD moeten vooral de grafische prestaties van de soc, waarin een HD8000-gpu geïntegreerd is, het goed doen tegenover de concurrentie. De gpu ondersteunt DirectX 11.1, OpenGL 4.2x en OpenCL 1.2. Daarnaast heeft de apu ondersteuning voor AMD's uvd, die hardwareversnelling biedt bij het afspelen van video's.De Jaguar-cpu-cores ondersteunen ecc-geheugen en krijgen een gedeelde L2-cache, die een flinke prestatiewinst moet opleveren. Als er slechts één core gebruikt wordt, kan de actieve core extra prestaties leveren door het volledige L2-geheugen te benutten. Volgens AMD resulteert de nieuwe apu-architectuur in een prestatietoename van 113 procent ten opzichte van de vorige generatie embedded apu's. AMD heeft de apu tot slot ondersteuning voor DAS 1.0 meegegeven. DAS is een verzamelterm voor beveiligings- en beheertechnieken die AMD in de apu heeft ingebouwd. Daaronder vallen onder andere de ondersteuning voor DASH 1.1, AMD-V en TPM 1.2.

De grootste producenten van harde schijven, waaronder Hitachi, Fujitsu, Seagate, Samsung en Western Digital, hebben een aantal standaarden ontwikkeld om data op harde schijven en ssd's te versleutelen.Onder leiding van de Trusted Computing Group hebben de fabrikanten drie standaarden voor encryptie in laptops, desktops en servers gespecificeerd. Met de versleuteling, die onafhankelijk van het besturingssysteem door de hardware moet worden uitgevoerd, moet data op harde schijven beveiligd worden tegen het ongewenst uitlezen door derden: zonder wachtwoord kunnen de schijven niet geactiveerd of gelezen worden.De versleuteling zal op firmwareniveau worden geïmplementeerd, wat niet alleen de kraakvastheid ten goede moet komen, maar ook de kosten van de beveiliging laag moet houden. Ook zou de voorgestelde versleutelingsmethode, die sommige fabrikanten al in een aantal producten toepassen, niet tot vertragingen van lees- en schrijfoperaties mogen leiden. De eerste van de drie TCG-specificaties, de Opal-standaard, beschrijft versleuteling van gegevens in consumentendrives zoals die in laptops en desktops worden gebruikt. Opal voorziet in een minimaal beveiligingsniveau.

Voor serverproducten werd de Enterprise Security Subsystem Class Specification opgesteld, die gericht is op opslagproducten in servers en datacentra. De derde specificatie, de Storage Interface Interactions Specification, moet zorgen voor interoperabiliteit van de huidige TCG-encryptienorm en andere versleutelingsprocedures. Ook omschrijft deze standaard hoe harde schijven met drive-interfaces als sata-300 en sas communiceren. Vrijwel alle harddiskfabrikanten zijn aan de TCG verbonden en ook diverse grote producenten van encryptie-managementsoftware zijn bij het consortium aangesloten.Intel heeft recentelijk meer informatie aan fabrikanten vrijgegeven over het Shelton-platform. Dat is bedoeld voor goedkope notebooks met een laag energieverbruik en zal in het derde kwartaal van dit jaar geïntroduceerd worden.

Intel-logo nieuwe stijlHet platform is gebouwd rond de singlecore Diamondville-processor die een kloksnelheid van 1,6GHz en een 533MHz fsb combineert met een energieverbruik van 3,5 watt. De cpu zal gekoppeld worden met de 945GSE-chipset. Deze ondersteunt singlechannel ddr2-geheugen en bevat een geïntegreerde DirectX 9-videocore. Een dualcore Diamondville-cpu zal in het tweede of derde kwartaal van 2009 zijn opwachting maken.Het is de verwachting dat de hardware door de meeste fabrikanten gebruikt zal worden in combinatie met een 802.11g wifi-module, een ssd-schijf en een zeven á acht inch lcd-scherm. Dit zal resulteren in notebooks met een prijskaartje tussen de 300 en 500 dollar. Naar verluidt zijn MSI en Gigabyte al bezig met de ontwikkeling van de eerste producten en zullen Dell, HP en Acer op een later tijdstip volgen. Het is onbekend of Asus de processor ook gaat gebruiken voor de nieuwe generatie Eee PC's.

UPC wil volgend jaar bij de introductie van de Horizon Mediabox 'enkele euro's' per maand extra rekenen voor de huur van de settopbox. De Horizon Mediabox zou zowel voor bestaande als nieuwe abonnees direct verkrijgbaar moeten zijn.Dat laat UPC-directeur Robert Dunn weten in een interview met TotaalTV. Volgens Dunn is het precieze maandbedrag voor de huur van de onlangs aangekondigde Horizon Mediabox nog niet bekend, maar het zou gaan om 'enkele euro's' extra per maand. De UPC-topman laat ook weten dat de Horizon Mediabox bij de release, die voor het eerste kwartaal van 2012 is gepland, direct beschikbaar zal zijn voor zowel bestaande als nieuwe abonnnees.De kabelaar zal in een latere fase ook 'cliënt-boxen' willen uitbrengen waarmee UPC-abonnees ook in andere kamers naar digitale televisie kunnen kijken. Ook voor deze settopboxen zou een maandelijks huurbedrag verschuldigd zijn. UPC laat verder weten dat het nog bekijkt of het de Horizon Mediabox naast het huurmodel ook in een koopversie zal uitbrengen.

Met de Horizon Mediabox wordt het voor UPC-abonnees mogelijk om digitale televisie te streamen naar smartphones, tablet en laptops. Daarnaast kan de tv-kijker via de settopbox diverse applicaties openen. UPC zal binnenkort een api voor het Horizon-platform lanceren.Microsoft heeft de hardware-eisen van drie Windows 7-versies voor netbooks bekendgemaakt. De toegestane systeemconfiguraties van energiezuinige laptops en netbooks voor de Starter-editie zijn hoger dan Windows XP.In totaal heeft Microsoft voor drie Windows 7-versies restricties opgelegd: de Starter-editie, de Starter for Small Notebook PCs-editie en de alleen voor China geplande Home Basic for Small Notebook PCs-versie. De belangrijkste veranderingen in het hardware-beleid van Microsoft betreffen vooral het vereenvoudigen van het beleid: de voor netbooks geoorloofde processors moeten singlecore zijn, niet sneller dan 2GHz en een tdp van niet meer dan 15W hebben. Voor de XP Home-editie gelden mag een cpu niet sneller dan 1GHz zijn, maar Microsoft hanteert enkele uitzonderingsgevallen voor onder meer de Atom-processors, die op 1,6GHz werkt.http://www.accu-fabriek.com/hp.html

Опубликован 17.02.2017 7:26:46
16
фев

Accu ASUS C22-UX31

Hoewel er al, zij het mondjesmaat, routers en interne wifi-modules voor laptops verschijnen die snelheden tot 450Mbps beloven, hebben vrijwel alle wifi-sticks die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn een topsnelheid van 300Mbps. De Japanse firma Logitec, niet te verwarren met hardwarefabrikant Logitech, springt met de LAN-W450AN/U2-module als een van de eerste bedrijven in het gat. De wifi-dongle zou brutodoorvoersnelheden tot 450Mbps kunnen behalen.De antennes op de usb-dongle zijn verpakt in een witte behuizing die omhoog geklapt moet worden. De dongle kan zowel op de 2,4- als de 5GHz-band verbinding maken met een router. Verder levert Logitec een usb-extensie om zo de wifi-module ook in lastig te bereiken usb 2.0-aansluitingen te kunnen plaatsen.

Logitec vraagt in Japan 4980 yen exclusief btw voor zijn LAN-W450AN/U2-module, omgerekend circa 47 euro. Of de wifi-stick ook in Europa op de markt komt, is nog niet duidelijk.KPN heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee iptv-abonnees op hun smartphone live tv kunnen kijken. Voor Android-smartphones zal op 6 augustus een soortgelijke app uitkomen, maar het toestel moet wel minimaal Android 4.0 draaien.KPN kwam in september vorig jaar al met applicaties voor Android- en iOS-tablets waarmee streaming televisie kon worden bekeken. Ook op laptops en desktops was een deel van het iptv-aanbod van TV Online te bekijken, maar via smartphones konden de tv-streams nog niet opgevraagd worden. Het telecombedrijf wil daar nu verandering in brengen door applicaties voor zowel Android- als iOS-smartphones uit te brengen. Dit gebeurt in eerste instantie alleen voor KPN-klanten zelf, en niet voor dochterbedrijven als Telfort en Xs4all.

Bezitters van een iPhone en abonnee van TV Online kunnen vanaf 30 juli de iTV Online-applicatie downloaden. terwijl in de Google Play-winkel op 6 augustus een iTV Online-app voor Android-smartphones beschikbaar komt. Opvallend is dat voor Android-smartphones minimaal Android 3.0 nodig is. Omdat deze versie alleen is uitgebracht voor tablets, betekent het in de praktijk dat een smartphone uitgerust moet zijn met Android 4.0 of hoger.KPN meldt verder dat de bestaande applicaties voor de iPad en Android-tablets een update krijgen; deze zal op 13 augustus beschikbaar komen. Met de update krijgen de tabletgebruikers toegang tot een aantal nieuwe mogelijkheden, waaronder een programmagids en het vod-aanbod van Videotheek Thuis. Verder meldt KPN dat ook het programma-aanbod voor iTV Online is vergroot: voortaan kunnen ook BBC 1 en BBC 2 op een smartphone of tablet binnenshuis bekeken worden via wifi. In totaal zijn er nu 22 zenders te bekijken.

Google heeft in Londen de deuren van zijn eerste eigen fysieke winkel geopend. Het concern gebruikt de ruimte in een vestiging van elektronicaconcern PC World om Chromebooks van Samsung en enkele accessoires aan de man te brengen.Google heeft zijn winkel Chromezone genoemd en naast de Samsung-laptops die Chrome OS draaien, verkoopt het bedrijf er randapparatuur zoals hoofdtelefoons. Het gaat om een shop-in-een-shop en bezoekers krijgen er de mogelijkheid om Chromebooks uit te proberen.Niet bekend is of de Chromebooks succesvol zijn, maar het probleem met onlineverkoop zou zijn dat mensen Chrome OS niet eerst kunnen proberen. "We willen zien of mensen snappen waar de producten om gaan en we willen hun reactie zien als ze de apparaten proberen", vertelt Arvind Desikan van Google UK tegen de Evening Standard over de beslissing om winkels te openen.

In het Verenigd Koninkrijk is Samsungs Chromebook alleen te krijgen via Amazon en PC World. De Chromebook van Acer is nog niet verkrijgbaar in het land. Google opent op 7 oktober een tweede shop in een winkelcentrum, eveneens in Londen. De winkels blijven in ieder geval actief tot kerst. Als het project succesvol is, volgen misschien permanente vestigingen.Apple blijkt in zijn nieuwe MacBook Pro's geen gebruik te maken van de Optimus-technologie van Nvidia om tussen de igp en gpu te schakelen. Apple heeft een nog zuiniger systeem ontwikkeld, waarbij de igp volledig wordt uitgeschakeld.Apples methode voor het schakelen tussen de igp en de gpu moet voor een nog langere batterijduur zorgen. De technologie is een enorme vooruitgang ten opzichte van die in oudere MacBook Pro's, waarbij de gebruiker opnieuw moest inloggen om tussen de igp en de gpu te wisselen.

Apple heeft het nieuwe systeem ontwikkeld voor de nieuwe MacBook Pro-line-up, die sinds deze week ook modellen met Core i5- en Core i7-cpu's van Intel omvat. Hoewel deze cpu's over een zuinige igp beschikken, zijn de prestaties daarvan tamelijk bescheiden. De laptops zijn dan ook voorzien van een aparte Nvidia-gpu. Omdat deze gpu's aanzienlijk meer stroom verbruiken, introduceerde Nvidia in februari zijn Optimus-technologie, waarmee een laptop de aparte gpu automatisch en realtime kan in- en uitschakelen. Dat gebeurt aan de hand van een lijst van applicaties die extra grafische kracht vereisen.Een van de nadelen van de Optimus-technologie is echter dat de igp ingeschakeld blijft wanneer de discrete gpu wordt geactiveerd. Apple heeft daarom een systeem ontwikkeld dat nog een stapje verder gaat, schrijft Ars Technica: Apples OS X kan de igp volledig uitschakelen als de losse gpu aan het werk wordt gezet. Overigens kan de gebruiker ook zelf aangeven welke grafische processor moet worden gebruikt.

OCZ heeft zijn nieuwste solid state drives voor zakelijk gebruik uitgebracht. De Deneva 2-serie en de Intrepid-ssd's zijn beide in het compacte msata-formaat gegoten en worden aan oem's geleverd voor gebruik in embedded apparatuur.De ssd's voor de oem's moeten vooral hun weg naar tablets, laptops en compacte servers gaan vinden. De msata-ssd's worden geleverd zonder behuizing, wat een gewichtsbesparing ten opzichte van gewone ssd's en harde schijven oplevert. Beide series solid state drives maken gebruik van de sata-300-interface; de Deneva 2 heeft echter een SandForce-controller aan boord, terwijl de Intrepid door een Indilinx wordt aangestuurd.De Deneva 2-serie wordt in capaciteiten van 30GB, 60GB en 120GB geleverd en heeft een gewicht van slechts zes gram. De afmetingen van de msata-ssd bedragen 29,85 bij 50,9 bij 4,75 millimeter en het opgenomen vermogen variëert van 0,5W idle tot 1,7W onder belasting. De SF2141- of SF2181-controller stuurt mlc-geheugen aan dat op 20 tot 29nm wordt gebakken.

Van de Intrepid-ssd's zijn minder specificaties bekend, maar de controller is voorzien van Indilinx Arowana-firmware. De levensduur van mlc-geheugen in de Intrepid-ssd's wordt geoptimaliseerd door Indilinx' Ndurance Technology. Prijzen van beide series ssd's zijn uiteraard niet voorhanden.Beveiliging moet onderdeel zijn van de architectuur van een besturingssysteem, en kan niet achteraf nog eens worden toegevoegd. Dat stelt een manager van het Apple-beveiligingsteam tijdens de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas.Apple logo"Beveiliging moet in de architectuur ingebouwd zijn", aldus Dallas De Atley, manager van het Platform Security-team van Apple op de conferentie. Het is de eerste keer dat een medewerker van Apple tijdens Black Hat spreekt.

"Beveiliging is niet iets wat je er achteraf nog eens overheen kan gieten", zegt De Atley, die zoals zijn titel al doet vermoeden, verantwoordelijk is voor de beveiliging van iOS. Zeker bij mobiele apparaten is beveiliging volgens De Atley cruciaal. "Een telefoon is anders dan een laptop, die je uitzet als je hem in je tas doet." Telefoons staan 'altijd aan, en hebben altijd een verbinding'. Dat maakt de kans op aanvallen groter. Bovendien: "Die apparaten weten ongelofelijk veel van je."Op iOS is de beveiliging volgens De Atley op verschillende niveaus ingebouwd: zo controleert de A5-processor tijdens het booten of de bootloader wel over de juiste digitale handtekening beschikt. Ook het sandboxen van applicaties, waarbij apps van elkaar gescheiden worden en geen rechtstreekse toegang tot bestanden van gebruikers hebben, draagt volgens de Apple-manager bij aan beveiliging.

Tegelijkertijd geeft de Apple-medewerker toe dat volledige beveiliging niet mogelijk is: 'een systeem kan nooit perfect zijn. Misbruik zal altijd mogelijk blijven.' Daarom moeten gegevens ook op een systeem dat gecompromitteerd is, nog steeds beveiligd zijn, stelt hij. Op iOS wordt daarom encryptie op hardwareniveau toegepast, wat misbruik bemoeilijkt.Apple had lange tijd een zeer solide reputatie op het gebied van beveiliging, maar onlangs zijn daar barsten in verschenen. Zo wist beveiligingsonderzoeker Charlie Miller malafide applicaties de App Store binnen te loodsen en kon de Flashback-malware honderdduizenden OS X-gebruikers infecteren.Samsung brengt een tweetal lcd-monitoren op de markt die via de usb-poort op een computer kunnen worden aangesloten. De elektronicafabrikant uit Zuid-Korea mikt met de lcd-schermen met name op gebruikers van laptops.http://www.accu-fabriek.com/dell.html

Опубликован 16.02.2017 7:00:38
16
фев

Accu Asus A42-U53

De end-of-life-status die de processors deze week hebben gekregen komt niet als een verrassing; de betreffende Core-i3-modellen worden al sinds begin 2011 aangeboden, en zijn dus al twee jaar oud. De Pentium- en Celeron-chips werden in de loop van 2011 uitgebracht en hebben dus in Intels ogen ook hun langste tijd gehad. Bovendien lijkt Haswell, de volgende generatie Intel-chips, in de eerste helft zijn opwachting te maken.In totaal stopt Intel met de productie van 28 processors, waaronder ook één model uit de Core i5-serie. Het uitfaseren van de Celeron G4xx-processors betekent voor Intel het einde van de fabricage van singlecore-cpu's voor desktops. De eenvoudigste Ivy Bridge-Celeron voor de desktop heeft momenteel namelijk al twee rekenkernen. Voor embedded apparatuur en laptops blijft Intel nog wel singlecores produceren. De betreffende 28 processors zullen nog wel even leverbaar blijven; tot 23 augustus kunnen ze nog besteld worden.

Zoals verwacht heeft Sony eind vorige week een terugroepprogramma voor de accu's van zijn eigen Vaio-laptops afgekondigd. De actie zou alleen notebooks betreffen die in Japan en China zijn verkocht; Sony zou daar 90.000 accu's willen vervangen. Sinds in juni de eerste berichten over spontaan ontbrandende Dell-laptops opdoken, moesten in totaal al 9,6 miljoen verdachte batterijen worden vervangen. Naast Dell moesten onder andere Apple, IBM/Lenovo, Toshiba en Fujitsu recallprogramma's voor gevaarlijke LiIon-accu's organiseren, die allemaal door Sony zijn geproduceerd.

Het bedrijf moest bovendien bevestigen dat het een 'memo' van Toshiba heeft ontvangen, waarin dat bedrijf Sony aansprakelijk stelt voor merkschade die het gevolg zou zijn van de brakke batterijen. Sony rekent inmiddels op een kostenpost van 51 miljard yen oftewel 340 miljoen euro voor vervanging van de heethoofdige accu's. Als echter ook vervolgschade vergoed moet worden, kan dat bedrag nog flink oplopen. De Japanners lieten weten dat een herziening van de winstverwachting aanstaande is, waarop de aandelenkoers van Sony wederom enkele procenten daalde. Momenteel rekent het bedrijf officieel nog op een winst van 1,1 miljard dollar voor het boekjaar 2006, maar de analisten van Morgan Stanley zeggen dat 458 miljoen dollar waarschijnlijk dichter bij de waarheid ligt.

Bij TT Hardware heeft men wat gegevens opgeduikeld over een vergelijking tussen een Toshiba laptop met de nieuwe Geforce4 GO chip en een Dell laptop met een Mobility Radeon M7. De vergelijking is niet helemaal eerlijk omdat de eerstgenoemde laptop een 1066Mhz processor heeft en de Dell 1133Mhz. De hoeveelheid geheugen was wel gelijk. Hoewel een directe vergelijking dus niet helemaal opgaat kun je wel voorzichtige conclusies trekken uit de 3DMark2001 scores die vermeld worden. Omdat de ATi chip 64MB geheugen tot zijn beschikking heeft, is deze natuurlijk in het voordeel en dat blijkt ook uit onderstaande cijfers:Verder lieten OEM's weten dat de nVidia chip bijna twee keer zoveel stroom verbruikt en dat er ook een 64MB versie van de Geforce4 Go zal verschijnen. Een uitgebreide test op twee identieke laptops zou dan moeten uitwijzen wie de winnaar van deze strijd is.

Hewlett-Packard heeft vandaag bekendgemaakt dat de afdeling voor handheld apparaten afgescheiden wordt van de overige divisies. HP doet dit om beter te kunnen profiteren van de groeiende markt voor mobiele communicatieapparaten die telefoon-, kalender- en e-mailfuncties combineren. De verkoop van traditionele pda's is de afgelopen jaren gestaag gedaald, terwijl multifunctionele handhelds zoals HP's eigen iPaq hw6500-serie juist een stijgende populariteit kende. De nieuwe afdeling zal geleid worden door David Rothschild, die eerder werkzaam was voor Sun Microsystems en Netscape. Door de scheiding zal HP uit vier divisies komen te bestaan: handheld apparaten, laptops, desktopsystemen en workstations.HTC ontwikkelt een Android-toestel met een 4,3"-scherm en ondersteuning voor de 4g-techniek wimax. Het toestel, met de codenaam Supersonic, zou draaien op een 1GHz-chipset uit de Snapdragon-lijn. Verder is er weinig bekend over het toestel.Het toestel heeft een scherm van 480x800-pixels en een scherm dat 65.000 kleuren kan weergeven, zo blijkt uit informatie die Tweakers.net verkreeg. De Supersonic zou draaien op Android 2.1 en HTC's eigen Sense-interface meekrijgen, schrijft Engadget. Het toestel zal ook in Europa worden uitgebracht.

HTC bracht tot nu toe één wimax-toestel uit: de Max 4G, bedoeld voor de Russische markt. Het toestel was een aangepaste versie van de Touch HD. Wimax strijdt samen met lte om de vraag welk van deze protocollen de nieuwe 4g-standaard zal worden. Doordat onder meer Nokia, T-Mobile, KPN en veel andere bedrijven al een voorkeur voor lte hebben uitgesproken, lijkt het erop dat wimax die strijd zal verliezen of alleen in een nichemarkt zal overleven.Nederland kent één commercieel wimax-netwerk: provider Aerea biedt in Amsterdam internet via wimax aan, al kan dat alleen nog in combinatie met een laptop gebruikt worden. Het is onduidelijk of de Supersonic de door Aerea gebruikte wimax-frequentie ondersteunt; de Max 4G deed dat in ieder geval niet.

Het aantal gebruikers dat de dienst alleen via een telefoon gebruikt steeg afgelopen maanden van 83 miljoen naar 102 miljoen. Facebook laat zich er niet over uit waar die groei vandaan komt, maar vermoedelijk zitten daar veel gebruikers uit ontwikkelingslanden tussen: in Afrika is Facebook een van de populairste sites om op telefoons te bezoeken, terwijl desktops en laptops daar veel minder gangbaar zijn.Het cijfer komt uit een eigen document van Facebook, dat voor de Amerikaanse overheid moet worden aangeleverd omdat het bedrijf beursgenoteerd is. De mobiele gebruikers vormen een bedreiging voor de toekomstige winstgevendheid van het sociale netwerk, omdat Facebook aan mobiele gebruikers lang niet zoveel geld verdient als aan gebruikers op de desktop: op het kleinere scherm van de telefoon passen bijvoorbeeld minder advertenties. Wel werkt Facebook aan het integreren van advertenties in de stream van gebruikers.

Ondanks het grote gebruik van Facebook op telefoons, klagen gebruikers nog altijd steen en been over de trage applicaties voor smartphones. Het sociale netwerk gaat zijn iPhone-app daarom volledig herschrijven: een nieuwe versie moet in de komende maanden al verschijnen. Facebook-ceo Mark Zuckerberg toonde zich overigens afkeurend tegenover het gerucht dat Facebook samen met HTC een eigen telefoon zou maken: het zou volgens Zuckerberg 'niet logisch' zijn om dat te doen.Facebook heeft al meerdere manieren gezocht om zijn aanwezigheid op telefoons te vergroten: zo kunnen fabrikanten, vermoedelijk tegen betaling, een knop met Facebook-logo op telefoons zetten. Onder meer HTC deed dat vorig jaar met de ChaCha. Sony integreert Facebook-diensten in zijn Android-skin. Ook krijgt de iPhone met iOS 6 Facebook-integratie.

Crucial heeft zijn nieuwe V4-ssd's aangekondigd die bedoeld zijn voor gebruikers met een systeem dat geen ondersteuning voor sata-600 heeft. De ssd's hebben door hun sata-300-interface geen hoge prestaties, maar de prijs is dan ook relatief laag.Crucial mikt met de V4-lijn naar eigen zeggen op gebruikers die een laptop of pc hebben die voor 2011 gekocht is en die daarom hoogstwaarschijnlijk geen ondersteuning heeft voor de sata-600-standaard. Moderne ssd's zouden volgens de fabrikant overkill zijn in een dergelijk systeem, maar de tragere V4-schijven zouden voor deze gebruikers een goede vervanger zijn van hun traditionele harde schijf.Het 256GB-model kan volgens de fabrikant sequentiële lees- en schrijfsnelheden halen van respectievelijk 230MBps en 190MBps; de snelheid die in de praktijk wordt gehaald is nog niet bekend. Modellen met lagere capaciteit hebben minder kanalen naar het nand-geheugen en zijn in de praktijk wat trager. De ssd's maken gebruik van Microns 25nm-flashchips, maar welke ssd-controller voor de aansturing van het geheugen gebruikt wordt, is niet bekend.

Micron levert de schijven zowel los als in een pakket met een verloopkabel van sata naar usb. De schijven zijn per direct verkrijgbaar en prijzen variëren van ongeveer 45 euro voor het 32GB-model tot 170 euro voor de variant met 256GB. Daarmee zijn de V4-ssd's niet veel goedkoper dan modellen van concurrenten die wel van een sata-600-aansluiting voorzien zijn, en dus hogere snelheden kunnen behalen.De Free Software Foundation is een petitie gestart tegen de mogelijke gevolgen van de 'secure boot'-mogelijkheid waar Windows 8 van gebruik gaat maken. De vrees is dat computerfabrikanten onder druk van Microsoft andere OS'en niet laten opstarten.Secure boot-zorgenHoewel Microsoft ontkent dat het gebruik van de secure boot-optie in uefi door Windows 8 de gebruiker zal beperken in zijn keuzevrijheid, stelt de Free Software Foundation dat zij ernstig bezorgd zijn over de nieuwe feature. De stichting verklaart dat gebruikers bij secure boot niet zelf kunnen aangeven welke software zij vertrouwen omdat het systeem gebruikmaakt van cryptografische sleutels die uitsluitend door softwarefabrikanten aangemaakt kunnen worden.

Ook bestaat volgens de organisatie de kans dat computerfabrikanten niet de mogelijkheid gaan geven om de secure boot-functie in bios-opvolger uefi uit te schakelen, waardoor een besturingssysteem als Linux niet gestart kan worden en de gebruiker dus alleen Windows kan booten. Linux krijgt waarschijnlijk geen ondersteuning voor de feature, beweerde Red Hat eerder, omdat dit in strijd met de gpl-voorwaarden zou zijn.De FSF, die dit scenario restricted boot noemt, roept dan ook het publiek op om een petitie te tekenen. Daarin worden computerfabrikanten opgeroepen om in elke uefi-implementatie de mogelijkheid te bieden om het secure boot-mechanisme uit te schakelen of om een alternatieve methode te bieden waarmee niet-Windows-besturingssystemen gestart kunnen worden. Mochten hardwarefabrikanten dit nalaten, dan stelt de FSF dat zij hun volgers zullen adviseren om dergelijke pc's en laptops niet te kopen.De Japanse firma Logitec heeft een usb-dongle voor dualband-wifi uitgebracht die brutodoorvoersnelheden tot 450Mbps zou behalen. Daarvoor gebruikt de dongle, die compatibel is met de standaarden 802.11a/b/g/n, een uitklapbare antenne.http://www.accu-fabriek.com/dell.html

Опубликован 16.02.2017 6:51:44
15
фев

Accu ASUS N75SF

Het Amerikaanse Sprint kondigt volgende week zijn eerste wimax-toestel aan, zo meldt de Wall Street Journal. De provider zou de HTC Supersonic presenteren: een Android-smartphone met een 1GHz-processor en een 4,3-scherm.De Supersonic beschikt over een 1GHz-Snapdragon-processor en een amoled-scherm met een diagonaal van 4,3. De smartphone draait op versie 2.1 van het Android-besturingssysteem. Er doken eerder al foto's op die tonen hoe de Android-telefoon er vermoedelijk uitziet; deze doen denken aan de HD2, die eveneens over een 4,3-scherm beschikt. De HD2 is echter uitgerust met Windows Mobile.De HTC Supersonic is een van de weinige toestellen die over 4g-functionaliteit beschikken. Eerder bracht de Taiwanese telefoonfabrikant in Rusland al een wimax-telefoon uit, maar daarbuiten is de Supersonic de eerste telefoon die het wimax-netwerk kan gebruiken. Verder zijn het voornamelijk laptops die 4g gebruiken.

De Supersonic lijkt voor de Amerikaanse markt bedoeld en provider Sprint gaat het bestaan van het toestel waarschijnlijk volgende week wereldkundig maken, zo meldt de Wall Street Journal. Sprint laat het opzetten van het wimax-netwerk over aan Clearwire, een telecombedrijf waarvan het 56 procent van de aandelen bezit. Andere Amerikaanse providers, zoals Verizon Wireless en AT&T, kiezen voor de lte-techniek. In Nederland kiezen de meeste providers eveneens voor lte. Omdat de Supersonic met dezelfde gsm- en umts-netwerken als Europese providers werkt, is een Nederlandse release niet uitgesloten.Fujitsu, dat eind augustus met zijn eerste 2,5-harddisks met de capaciteitsverhogende perpendiculaire opslagtechniek kwam, heeft de eerste 300GB-schijven op dat formaat aangekondigd. Binnenkort kan dus nog meer overbodige zooi vrolijk op laptops blijven staan.

Fujitsu 2,5''-drive De nieuwe MHX2300BT-serie komt naast de 300GB-smaak ook in een 250GB uitvoering. De eerdere serie perpendiculaire 2,5-schijven moesten het met 40GB tot 160GB doen. De schijven uit de nieuwe serie draaien met 4200rpm een tandje lager dan hun voorgangers, wat wellicht te maken heeft met het energieverbruik van 1,6w in lees/schrijf-modus en 0,5w als ze niets te doen hebben - Fujitsu wijst erop dat hun nieuwelingen wat dat betreft voldoen aan de Europese RoHS-richtlijn. De schijven, die een gemiddelde latentie van 12ms hebben, zijn naast laptops ook gericht op gebruik in digitale tv's. De MHX2300BT-harddisks zijn vanaf februari beschikbaar; de prijzen ervan zijn nog niet bekendgemaakt.Het plan om het privégebruik van werkmobieltjes te belasten is in de Belgische ministerraad gesneuveld. Het Koninklijk Besluit dat over de kwestie in de maak was, is ingetrokken. Vice-premier Vanhengel noemde het voorstel een 'pestbelasting'.

Het plan was een van de eerste beslissingen van de regering-Leterme II, die eind vorig jaar aantrad. Privételefoontjes met een bedrijfs-gsm moesten, als de kosten niet op het salaris ingehouden werden, als loon worden gezien, zo redeneerde de regering. Dit bedrag diende daarom belast te worden en daartoe zouden bedrijven zakelijk en privégebruik van gsm's moeten bijhouden. Voor ondernemingen die hier niet aan mee wilden of konden werken, werden de kosten voor privégebruik geraamd op 12,50 euro per gsm per maand. De maatregel zou jaarlijks 54 miljoen euro voor de schatkist opbrengen.Vice-premier Vanhengel was fel tegenstander van de maatregel en noemde het een 'pestbelasting'. Volgens hem was het in strijd met een eerder gemaakte afspraak om de arbeidslasten niet te verzwaren. “Als we niet opletten, volgt een belasting op de laptop, of de gps. Dat doet denken aan de middeleeuwen toen er belastingen waren voor de regenpijpen en de vensterramen aan de straatkant. Die onzin is dus definitief van de baan” aldus de vice-premier.

Handige hobbyisten die een Wacom Intuos hebben liggen, kunnen met behulp van een speciaal op de markt gebrachte omlijsting en aanvullende hardware het invoergereedschap ombouwen tot een tablet die op een Cintiq lijkt.Op de website TabletMod worden voor de Wacom Intuos2, Intuos3 en Intuos4 en de wat oudere UD 12-12 een aantal speciale bezels aangeboden, die over de tablet kunnen worden geplaatst. Met behulp van een lcd, bijvoorbeeld van een oude laptop, een lcd-controllerkit en verlengkabels voor de ccfl-backlight kan een handige hobbyist een Intuos ombouwen tot een aanzienlijk duurdere Cintiq-tekentablet met een aanraakgevoelig lcd. Dit maakt het doe-het-zelfproject vooral interessant voor wie al een of meer onderdelen heeft liggen.Afhankelijk van het formaat van de kunststofomlijsting moet een bedrag van circa 225 dollar worden neergelegd. Voor het lcd-display is een 15- of 15,4-panel nodig, waarbij de resolutie geen rol speelt. Wel wordt een lcd aangeraden met slechts één pcb voor de controller, omdat anders meer verlengkabels nodig zijn.

EaS heeft na wat speurwerk op het forum van 3DNow.net het logo van de Athlon 4 'Palomino' gevonden. Net als het vorige bericht over een laptop met een 1GHz Athlon 4 is dit primeurtje afkomstig van de online webwinkel HSN.com. Hieronder heb je een klein gedeelte uit een screenshot van een tv-commercial voor diezelfde Compaq laptop. De grotere versies vind je hier.Intel lijkt klaar te zijn met de ontwikkeling van zijn eerste mobiele wimax-chip. De nieuwe chipset zal zowel wimax als wifi gaan ondersteunen. In Hong Kong gaf Intel op de 3G World Congress and Mobility Marketplace een voorproefje.Intel-WiMax-logoDe nieuwe draadloze techniek werd op een laptop getoond die gebaseerd is op Intels Centrino Duo Mobile-technologie. Naast wimax (ieee 802.16e-2005) beschikte de laptop ook over wifi met een maximumsnelheid van 540Mbps en hsdpa-3G-capaciteiten. Tijdens de presentatie kon er zonder problemen verbinding met het internet gemaakt worden op breedbandsnelheden via het wimax-netwerk.

De mobiele wimax-chip in combinatie met de multiband wimax/wifi-radio resulteert in een complete chipset, genaamd Intel WiMax Connection 2300. Het voordeel dat hieruit gehaald kan worden is dat een draadloos systeem, geïntegreerd in één chip, cruciale ruimte bespaart in mobiele apparatuur. Vooralsnog lijkt het erop dat alleen het opkomend Intel Centrino Pro-platform - codenaam Santa Rosa - op laptopgebied de beschikking zal gaan krijgen over 3G-verbindingen.Nokia heeft een netbook met de naam Booklet 3G aangekondigd. Naast een Atom-cpu, een hdmi-poort en een 10,1-lcd heeft Nokia de kleine laptop voorzien van hsdpa, wifi en a-gps. De behuizing is gemaakt uit één stuk aluminium.Volgens het Finse bedrijf is de Booklet 3G een logische uitbreiding van zijn productportfolio. Een groeiend aantal mensen heeft behoefte aan de kracht van een pc met de voordelen van mobiliteit. Ons doel is het mensen met elkaar in contact brengen en de Nokia Booklet 3G is een natuurlijke evolutie voor ons, aldus Kai Oistamo, hoofd Devices bij Nokia. Al eerder werd bericht dat Nokia de netbook-markt zou betreden.

De Ovi-diensten van Nokia zullen geïntegreerd worden in de Booklet 3G. Zo kunnen gebruikers met Ovi Maps en de ingebouwde a-gps-functionaliteit hun locatie bepalen, terwijl met de Ovi Suite andere Nokia-apparaten kunnen worden gesynchroniseerd. Ook kunnen gebruikers muziek downloaden via Ovi Music.Het binnenwerk van de Booklet 3G bevat een Atom Z530 die op 1,6GHz is geklokt en een 120GB harde schijf. Aan de buitenkant bevinden zich een hdmi-poort, een lezer voor sd-kaarten, drie usb-poorten en een audioaansluiting. Aan weerszijden van de behuizing zitten de speakers. Nokia heeft nog niet bekendgemaakt wat de capaciteit van de accu is, maar claimt al wel dat de batterijduur maximaal twaalf uur bedraagt.Nokia heeft veel tijd gestoken in het uiterlijke ontwerp van de Booklet 3G. Zo is de behuizing, net als bij de MacBook Pro uit één stuk aluminium vervaardigd en is het scherm en de omliggende randen achter een glasplaat geplaatst. De Nokia-netbook is 2cm dik en weegt 1,2 kilogram.

Volgens Nokia draait de Booklet 3G Windows, maar het bedrijf vertelt er niet bij welke versie dit betreft. Gezien de introductie van Windows 7 op 22 oktober is het niet ondenkbaar dat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft meegeleverd gaat worden. Eerder werd gedacht dat Nokia werkte aan een laptop op basis van Linux. Nokia heeft zelf ook een Linux-variant ontwikkeld met de naam Maemo.Het is niet bekend of Nokia de Booklet 3G los gaat verkopen, of dat telecomproviders de netbook, al dan niet in combinatie met een Nokia-mobieltje, aan gaan bieden. Nokia zal meer specificaties van de Booklet 3G bekendmaken op de Nokia World-conferentie die op 2 september in Stuttgart begint.Voor mensen die een treinreis niet zonder DVD's overleven, maar een laptop teveel sjouwen vinden, staat op Designtechnica een leuk product beschreven. De DVDL100 van Samsung is een portable DVD-speler, die tevens mp3's kan afspelen en foto's laten zien. Hij slikt zowel DVD's en cd's als geheugenkaartjes, zodat je ook je digicam-foto's op het 10 schermpje kan bekijken. Eigenlijk is het een soort mini-laptop waar alle functionaliteit die niet met multimedia te maken heeft, uitgelaten is. Omdat de prijs echter die van een low-budget laptop overstijgt, is het apparaat al met al de aanschaf (nog) niet waard:http://www.accu-fabriek.com/powertool-accu.html

Опубликован 15.02.2017 8:38:05
15
фев

Accu ASUS N53JL

De nanobuizen die door de Illinois-medewerkers werden gebruikt, zijn zowel enkel- als meerwandige koolstofbuizen. De buisjes werden bevestigd aan metalen contactpunten en het phase change-materiaal werd in zogeheten nanogaps, of kleine onderbrekingen in de buisjes, aangebracht. Een toplaagje siliciumoxide werd gebruikt om de levensduur van de constructies te verlengen. Uit metingen bleek dat de stroom die nodig is om de toestandsveranderingen teweeg te brengen tussen de 1 en 8 micro-ampère bedraagt. Dat zou twee ordegroottes minder zijn dan in opstellingen met metaaldraden.De lagere schakelstromen worden vooral mogelijk gemaakt door de zeer kleine phase change-bits die het systeem van de Amerikanen mogelijk maakt; alleen het materiaal tussen de nanogaps moet van toestand veranderen. Het zuinige phase change-geheugen zou in de toekomst kunnen worden ingezet in draagbare apparatuur zoals mobiele telefoons, laptops en tablets.

Met de OptiBay Hard Drive van MCE, een Amerikaanse fabrikant van Apple-accessoires, kan een extra harde schijf in een Macbook worden geplaatst. De OptiBay neemt de plaats van de de optische drive in de Apple-laptops in.De OptiBay Hard Drive wordt geleverd zonder harddisk, zodat de koper zelf een 2,5-hdd met een maximale capaciteit van - op dit moment - 500GB kan uitkiezen. Fabrikant MCE Technologies produceerde al eerder adapters waarmee de optische drive van Powerbooks door een harde schijf vervangen kon worden. Inmiddels heeft het Californische bedrijf ook voor de Macbook en Macbook Pro een geschikte adapter ontwikkeld, die ook met de aluminium unibody-Macs functioneert.

MCE claimt dat het gebruik van de OptiBay Hard Drive, inclusief harde schijf, het gewicht van een Macbook of Macbook Pro met ruim honderd gram vermindert. De twee schijven van een Macbook met een Optibay kunnen in raid0 of raid1 of als jbod worden geconfigureerd. Als de tweede schijf als aparte drive gebruikt word, kan een backup van de andere hdd worden gemaakt met behulp van het meegeleverde BounceBack Express. Ook kan voor een dualboot-setup gekozen worden, omdat er vanaf een harde schijf in de OptiBay Hard Drive opgestart kan worden.De uitgebouwde optische drive kan via een optioneel meegeleverde behuizing als externe usb- of firewire-drive worden gebruikt. MCE levert de OptiBay Hard Drive, al dan niet met de externe behuizing voor de SuperDrive, als losse accessoire; de koper moet zelf voor het inbouwen zorgen. Wie een dergelijke operatie niet aandurft, kan de installatie ook door een van de MCE-servicecentra laten uitvoeren. In Nederland en België heeft MCE overigens geen vestigingen.

De tekorten aan lithium-ion-batterijen zullen waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar afnemen, zo heeft een manager van notebookbatterijfabrikant Simplo Technology verklaard.De tekorten ontstonden door een brand begin maart in een fabriek van het Zuid-Koreaanse LG Chem. Door het tekort aan li-ion-accu's konden veel hardwarefabrikanten niet voldoen aan de vraag naar laptops en umpc's. Zo meent Asus dat het meer Eee PC's had kunnen verkopen als er voldoende aanvoer van li-ion-accu's was geweest. Toch houdt het bedrijf vast aan het doel om 5 miljoen Eee PC's in 2008 te leveren. In oktober 2007 stokte bij Matsushita in Osaka ook al de productie van li-ion-batterijen wegens brand.Asus kwam onlangs nog in opspraak toen bleek dat productieversies van de nieuwe Eee PC 900 waren uitgerust met een kleinere accu dan waarover de testexemplaren beschikten die reviewers kregen toegestuurd. Het bedrijf besloot na de kritiek om de li-ion-accu's alsnog gratis om te wisselen.

Het verwachte grotere aanbod van de accu's in het derde kwartaal komt op een goed tijdstip, omdat in de Verenigde Staten dan weer de 'back-to-school'-acties beginnen. Veelal schaffen scholieren en studenten in die periode laptops aan voor hun werkzaamheden op school. Tot de productie weer goed op stoom komt, zullen de vele recent aangekondigde umpc's zoals de HP Mininote en de MSI Wind waarschijnlijk moeilijk leverbaar zijn.Onder meer de autoindustrie krijgt ook te maken met de tekorten. Zo heeft elke Tesla-elektrosportwagen 6831 li-ion-batterijen nodig, terwijl ook andere autofabrikanten zoals Smart werken aan elektrisch aangedreven vierwielers.De eerste Celeron- en Pentium-processors op basis van de Sandy Bridge-architectuur zijn opgedoken. De goedkope dualcoremodellen moeten het zonder hyperthreading en Turbo Boost doen en hebben een tdp van 65W.

De Pentium G850, G840, G620 en G620T zijn op 32nm geproduceerde dualcores zonder ondersteuning voor hyperthreading en met een L3-cache van 3MB. De G850, G840, G620 hebben kloksnelheden van respectievelijk 2,9GHz, 2,8GHz en 2,6GHz en een tdp van 65W. De igp draait op 850MHz, met een turbo naar 1100MHz. De G620T heeft een kloksnelheid van 2,2GHz, een lagere basiskloksnelheid voor de igp van 650MHz en een lagere tdp van 35W. Onbekend is wat de prijzen van de modellen worden, maar de verwachting is dat die bij afname van duizend stuks onder de 100 dollar blijft.De introductiedatum is ergens in het tweede kwartaal van dit jaar, maar de Chinese site Inpai wist een Pentium G840 te simuleren door onder andere de kloksnelheden van de Core i3-2100 te verlagen. Uit de tests blijkt dat de processor in theorie aanzienlijk beter presteert dan een gelijkgeklokte Pentium G6950.

Intel heeft de Celeron B810 aan zijn prijslijst toegevoegd. Deze dualcore voor fcpga-sockets voor laptops met 2MB L3-cache loopt op 1,6GHz en gaat bij afname van een partij van duizend stuks 86 dollar kosten. Dit is net zo duur als de Pentium P4500 en P4600. De kloksnelheden van die chips liggen hoger, maar waarschijnlijk hebben de verbeteringen van de Sandy Bridge-architectuur tot gevolg dat de prestaties van de B810 niet onderdoen voor die van de oudere Pentiums.AnandTech heeft een artikel gepubliceerd waarin vanuit het standpunt van een fanatieke pc-gebruiker wordt gekeken naar de gebruikerservaring die het Apple-platform biedt. In een eerder artikel bekeek Anand Lai Shimpi hoe een Apple PowerMac G5 presteert als werkstation ter vervanging van een reguliere pc. In dit tweede artikel bekijkt hij hoe een PowerBook 15 presteert als laptop in plaats van zijn Sony X505/SP-notebook.

Het artikel gaat over het algemeen weinig in op pure technische aspecten en zaken als benchmarks en concrete vergelijkingen vind je niet terug in dit artikel. Anand is van mening dat een Apple-laptop voor veel mensen interessanter is dan een Apple als werkstation, omdat laptops niet veel gebruikt worden voor het spelen van spellen. Dit laatste punt is namelijk een van de zwakke punten van Apple, aldus de auteur. Anand heeft de Apple PowerBook 15 gebruikt tijdens een reis naar Taiwan. Aan de orde komen zaken zoals het gebruik van MacOS X op een laptop met 15-scherm, wat uiteraard andere eisen aan het besturingssysteem stelt dan wanneer het wordt gebruikt als besturingssysteem op een dual-processor werkstation met 21 TFT-scherm.

Over de PowerBook is Anand erg tevreden. Zijn grootste (persoonlijke) bezwaar is dat de PowerBook een stuk zwaarder is dan zijn Sony laptop die hij normaliter altijd gebruikte. De Sony is echter ook een van de lichtste laptops die momenteel verkrijgbaar zijn, aldus Anand. Over de prestaties van de Apple laptop is de auteur ook erg tevreden. Hij had niet al te hoge verwachtingen aangezien hij op de Dual PowerMac G5 af en toe de prestaties van het besturingssysteem vond tegenvallen en hij dus veronderstelde dat dit op de G4 helemaal matig zou zijn. Het grootste minpunt vindt Anand de afwezigheid van een tweede muisknop, iets wat hij in het vorige artikel ook al aanwees als de belangrijkste zwakheid van Apple-systemen.

Hij gaat in het artikel, net als in het eerste artikel, in op allerlei handigheden die in MacOS X aanwezig zijn. Hierbij wordt naar het besturingssysteem gekeken vanuit het oogpunt van een Windows-gebruiker, aangezien bijvoorbeeld gebruikers van Linux veel punten van herkenning zullen tegenkomen, met name wanneer Anand de organisatie van het bestandssysteem bespreekt. Wanneer men geen bijzondere applicaties nodig heeft die alleen onder Windows werken is MacOS X volgens AnandTech een beter besturingssysteem dan Windows omdat veel kleine dingen net wat handiger geregeld zijn.Concluderend is het artikel voornamelijk bedoeld voor mensen die overwegen de overstap naar het Apple-platform te maken en die nu vrijwel uitsluitend met Windows hebben gewerkt. Het is duidelijk dat de auteur inmiddels een redelijk fanatieke Mac-aanhanger is geworden (wat ook op zijn weblog kon worden gevolgd) en er wordt geen directe vergelijking gemaakt met andere besturingssystemen zoals Linux en in mindere mate Windows.

Sygic heeft als eerste navigatiemaker software uitgebracht voor Maemo, de Linux-distro die draait op Nokia's smartphone N900. Het navigatiepakket van 1,8GB met kaarten kost bijna 60 euro. Nokia maakt zelf geen navigatie voor Maemo.Het was al langer bekend dat Sygic navigatiesoftware zou uitbrengen voor Maemo 5, maar nu is het programma ook te downloaden. Het programma Mobile Maps heeft kaarten voor Europa, Rusland en het Midden-Oosten aan boord. Nokia heeft standaard Ovi Maps op de N900 gezet, maar dat betreft een oude versie van de kaartensoftware.Sygic is de eerste aanbieder van navigatiesoftware op Nokia's Linux-platform Maemo 5. Het zal vermoedelijk ook de enige blijven: Nokia heeft aangekondigd dat Maemo 5 wordt samengevoegd met Moblin van Intel. Dit nieuwe OS, bedoeld voor smartphones, laptops en cartech, gaat MeeGo heten. De kans lijkt groot dat een volgende Linux-smartphone van Nokia de software niet kan draaien, omdat de chip waarschijnlijk een Intel is: Intel heeft voor smartphones de Moorestown-processor in zijn assortiment. LG maakte al een eerste toestel met deze processor, de GW990.http://www.accu-fabriek.com/powertool-accu.html

Опубликован 15.02.2017 8:33:28
14
фев

Accu ASUS Eee PC 1015T

De 750GB-variant bevat twee platters en vier koppen, terwijl de grotere versie drie platters en zes koppen heeft. Het gewicht van de laatste is daardoor ook hoger. In plaats van 102g weegt deze 148g. De MK1059GSM verbruikt tijdens het zoeken maximaal 2,2W, iets meer dan zijn kleine broertje, dat aan 1,85W genoeg heeft. Het geluidsniveau voor beide schijven ligt volgens Toshiba op 25dB. Vanaf april worden de eerste samples van Toshiba's nieuwe schijven verstuurd naar de oems. Wanneer en tegen welke prijs de schijven voor de consument beschikbaar komen, is nog onbekend.Acer zal nieuwe Aspire One-netbooks in de Benelux niet langer uitrusten met de Linux-distributie Linpus. Volgens de computerfabrikant is de vraag naar mini-laptops die van het opensource-besturingssysteem zijn voorzien, te laag.

Diane Sestig, woordvoerster van Acer Benelux, stelt dat consumenten vrijwel unaniem voor netbooks met Windows kiezen: 85 tot 90 procent van de Aspire One-netbooks worden uitgerust met Windows XP Home, slechts 10 à 15 procent van onze klanten kiest voor Linux. Daarom zullen alle toekomstige netbook-modellen voor de consumentenmarkt over een Microsoft-OS beschikken. De fabrikant zal Linux niet volledig uitfaseren, stelt Sestig: Voor projecten leveren wij desgewenst nog wel Linux.Acer wist afgelopen jaar in Nederland 50.000 Aspire One-netbooks te verkopen, waarvan dus volgens een ruwe schatting 5000 tot 7500 stuks met de Linpus-distributie waren uitgerust. Wereldwijd is het bedrijf met een verkoop van vijf miljoen stuks marktleider in het netbooksegment. Het nieuwste Aspire One-model, dat een 11,6-display krijgt en in mei op de markt komt, zal uitsluitend met Windows XP te krijgen zijn, zo laat Acer weten. Plannen om zijn netbooks met een versie van Googles Android uit te rusten, zijn er vooralsnog niet. In de toekomst zal worden overgestapt op Windows 7, waarvan een aangepaste netbookversie zal verschijnen.

Sony heeft twee nieuwe laptops aan zijn Vaio-lijn toegevoegd. De Vaio X krijgt een 11,1-beeldscherm, een Atom-cpu die op 2GHz loopt en gewicht van 780 gram, terwijl de Vaio CW een gamingmodel is die een snelle Core 2 Duo van Intel krijgt.Beide modellen draaien een versie van Windows 7 en zullen dus ook pas na 22 oktober, de dag van de introductie van het nieuwe OS van Microsoft, op de markt komen. De Sony X-modellen krijgen de Home Premium-editie van Windows 7 en zullen uitgerust worden met een Atom-processor, waarschijnlijk de Z550. De Vaio X heeft verder een 11,1-scherm en 2GB ddr2-geheugen. Intels GMA500-igp moet de grafische weergave verzorgen. Sony levert het model standaard met een 3g-module en een ssd van 64GB maar biedt de mogelijkheid een ssd van 128GB in te bouwen.

De Vaio X is 13,9mm dik, weegt slechts 780 gram en heeft een behuizing van aluminium en koolstofvezels. Met de standaard accu zou het model het acht uur volhouden, maar met eveneens leverbare grotere accu houdt de Vaio het volgens Sony 16 uur vol. De fabrikant richt zich duidelijk op consumenten die op zoek zijn naar luxe mini-notebook, want de Vaio X krijgt een adviesprijs van 1500 euro. Vanaf 22 oktober is de laptop verkrijgbaar in het zwart, grijs en goud. De Vaio CW is een multimedia- en gamingnotebook die met Windows 7 Professional wordt geleverd. Modellen in deze serie krijgen Core 2 Duo-cpu's en de snelste hiervan is de T9600 die op 2,8GHz loopt. Deze notebook heeft een 14-scherm met led-backlights en een resolutie van 1366x768 en harde schijf met een maximumcapaciteit van 500GB, terwijl de hoeveelheid ram maximaal 8GB bedraagt.

Grafisch heeft het model niet heel veel rekenkracht in huis voor een gamingnotebook: Sony voorziet de systemen van Nvidia GeForce GT210M- of GT230M-videochips met gddr3-geheugen en deze bevinden zich onderaan de lijst van Nvidia's mainstream-gpu's. Full hd-content uitsturen via de hdmi-out zal echter geen probleem vormen. Ook wordt de Vaio CW met een optionele blu-raydrive geleverd en bevat het model een sneltoets voor toegang tot het web zonder dat Windows hoeft te draaien. Het touchpad ondersteunt multitouch. In zijn meest eenvoudige configuratie heeft deze Vaio een adviesprijs van 900 euro en het model komt in het blauw, wit, rood, roze en zwart beschikbaar.De mannen van VR-Zone hebben een nieuwe Wind-umpc van MSI opengeschroefd om een blik op het opgeruimde binnenwerk te krijgen en te onderzoeken welk vermogen de draagbare mini-laptop uit het lichtnet trekt.

Tot voor kort had de Eee PC het rijk redelijk alleen op de markt voor goedkope kleine notebooks, maar onder meer de MSI Wind moet daar verandering in gaan brengen. VR-Zone heeft als eerste een preview gepubliceerd van het kleinood waarbij onder meer werd gekeken naar de afmetingen, het energieverbruik en het binnenwerk.Zo blijkt de Wind een flink stuk groter te zijn dan de Eee PC 900, waarbij moet worden opgemerkt dat de umpc van MSI beschikt over een 10-scherm, terwijl die van Asus voorzien is van een 8,9-display. Het toetsenbord kon daardoor ook groter worden uitgevoerd en volgens de testers typt de Wind beduidend beter dan collega-umpc's.

Na het opgeschroeven van de onderkant van de Wind worden moederbord, de 80GB Western Digital-harde schijf en de ventilator zichtbaar. De Atom-cpu en de 945GMS-chipset van Intel worden beiden gekoeld door een enkele, relatief dunne aluminium plaat. Ook is de dimm-connector zichtbaar en de twee speakers aan de voorkant.Hoewel vanwege een nda nog geen prestatiebenchmarks konden worden prijsgeven, is wel het opgenomen vermogen gemeten. Bij een gemiddelde helderheid van het scherm met led-achtergrondverlichting is het verbruik in idle-toestand 11W, terwijl bij maximale belasting 18W wordt verstookt. Maximaal trekt de Wind met maximale helderheid en opladen van de accu 32W aan vermogen. De 2200mAh-accu kan het bij gemiddeld verbruik 2 uur en 15 minuten volhouden, terwijl dit bij continue volledige belasting terugloopt naar 1 uur en 15 minuten. MSI gaat overigens ook de optie geven om een 4400mAh-accu mee te leveren met de laptop.

De Rijksoverheid begint een reeks grote ict-aanbestedingsprocedures, waarbij twintig overheidsorganisaties betrokken zijn. Twee van de zeven aanbestedingen zijn al gepubliceerd en hebben samen een waarde van 35 miljoen euro.De reeks aanbestedingsprocedures is dinsdag aangekondigd en beslaat een groot aantal overheidsorganisaties. Behalve om tien van de elf ministeries gaat het onder andere om de Eerste en Tweede Kamer, het Centraal Bureau voor de Statistiek en de OPTA. Niet alle overheidsorganisaties doen aan alle aanbestedingsprocedures mee. In totaal vinden er zeven aanbestedingen plaats, waarbij ict-diensten zijn verdeeld in 'clusters'. De clusters 'werkplekken' en 'accessoires' worden als eerste aanbesteed; netwerkapparatuur, serverhardware, webhosting, opslag en printers komen later aan de beurt.Het gaat om een Europese aanbestedingsprocedure, waaraan elk bedrijf uit de Europese Unie mag deelnemen. De aanbesteding vindt echter wel in het Nederlands plaats. De procedure voor de werkplekken vertegenwoordigt een waarde van 25 miljoen euro. Er wordt één aanbieder gekozen, die onder andere 16.000 desktops, 4500 laptops, 19.100 monitoren en 3450 thin clients moet leveren.

Nvidia heeft tijdens de Cebit in Hannover vier nieuwe mobiele gpu's geïntroduceerd. De GTX260M en GTX280M zijn gebaseerd op de G92-architectuur en volgen respectievelijk de 9800M GT en 9800M GTX op. De GTX280M krijgt 128 shaders met een kloksnelheid van 1463MHz. De gpu tikt op 585MHz en staat via een 256bit-geheugenbus in verbinding met 1024MB gddr3-geheugen. Deze kaart moet het opnemen tegen AMD's Mobility HD 4870. De GTX260M heeft 112 shaders met een kloksnelheid van 1375MHz, een op 550MHz geklokte gpu en ook deze chip communiceert via een 256bit-geheugenbus met 1024MB gddr3. De GTX260M moet met de AMD HD 4850 concurreren.De GTS150M en de GTS160M zijn gebaseerd op de G94-architectuur en moeten het dan ook met slechts 64 shaders doen. Ook deze gpu's beschikken volgens Nvidia weer over een 256bit-geheugenbus en 1GB gddr3-geheugen. Het grote verschil tussen beide chips zit in de snelheid van de shaders, die op respectievelijk 1000MHz en 1500MHz draaien. De twee gpu's hebben een kloksnelheid van 600MHz, terwijl het geheugen op 800MHz is geklokt.

Alle vier de gpu's worden nog geproduceerd met een 55nm-procedé, maar ondanks de verbeterde prestaties zou het energieverbruik in elk geval niet zijn toegenomen. De nieuwe gpu's zullen hun opwachting maken in een aantal laptops die tijdens de Cebit worden tentoongesteld. Wanneer de gpu's uit Nvidia's GTS100- of GTX200-serie in de winkel zullen liggen, is nog niet bekend.De Belgische politie heeft zondag een 22-jarige man gearresteerd in het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas. Hij zou zonder toestemming gebruik hebben gemaakt van een wifi-netwerk van een buurtbewoner.Wifi logoDe man, een inwoner van Sint-Gillis-Waas, zat met een laptop op schoot in zijn auto en had een verbinding gelegd met het wifi-netwerk van een naburige bewoner. Het is onduidelijk of het draadloze netwerk van het slachtoffer was beveiligd, zo meldt persbureau Belga.

De politie arresteerde de man en liet hem na het opstellen van een proces-verbaal weer gaan. De Belg zal zich voor de rechter moeten verantwoorden wegens hacken. Het is volgens de Belgische wet niet toegestaan om zich zonder toestemming van de eigenaar toegang te verschaffen tot een informaticasysteem van een ander. In Nederland is soortgelijke wetgeving, omschreven met de juridische term 'computervredebreuk', van toepassing.Wetenschappers van de universiteit van Illinois hebben koolstof nanobuizen gebruikt voor de productie van zuinig geheugen. Hun phase change-geheugen zou dankzij de nanobuizen met minder energie toekunnen dan andere varianten.Onderzoekers werken al geruime tijd aan het gebruik van phase change-materiaal als informatiedragers in geheugen. Dat materiaal kan een amorfe en een kristallijne vorm aannemen, waarbij de interne weerstand van de twee toestanden, of phases, verschilt. De hoge en lage weerstand representeren respectievelijk een 1 en een 0. De overgang van de ene naar de andere toestand wordt bewerkstelligd door het materiaal elektrisch te verwarmen. Afhankelijk van de temperatuur wordt de kristallijne of de amorfe toestand verkregen. Traditioneel worden metalen draden als verwarmingselementen gebruikt, maar de Amerikaanse onderzoekers vervingen het metaal door koolstof nanobuizen.

De tweede procedure heeft betrekking op accessoires, waarmee onder meer op tablets, geheugenkaarten, beamers en netbooks wordt gedoeld. Deze aanbesteding heeft een waarde van 10 miljoen euro, maar het is nog niet bekend waarop deze schatting is gebaseerd. Een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de aanbesteding coördineert, kon niet onmiddellijk duidelijkheid geven.Beide aanbestedingen hebben een looptijd van twee jaar; de overheid kan het contract nog drie keer met één jaar verlengen voordat er een nieuwe procedure wordt gestart. Geïnteresseerden moeten voor 30 mei, 12 uur 's middags reageren.http://www.accu-fabriek.com/acer.html

Опубликован 14.02.2017 7:08:34
14
фев

Accu ASUS K73SV

Het apparaat is 16,7mm dik en weegt 525 gram. Op een volle accu zou 5,5 uur gewerkt kunnen worden. Het model dat Intel nu heeft onthuld, is overigens een referentieplatform dat door andere bedrijven aangekocht en aangepast kan worden, waarna ze het onder eigen naam uit kunnen brengen. De tablet zal afhankelijk van het gekozen besturingssysteem en de aanwezige hardware tussen 199 en 299 dollar kosten.Vodafone heeft details vrijgegeven van zijn nieuwe Red Plus-abonnement, een vierde Red-abonnement voor consumenten. De bundel is bedoeld voor consumenten die vaak in het buitenland zitten en daar onbeperkt willen bellen en sms'en.De nieuwe bundel zal worden verkocht vanaf 15 april. Red Plus biedt onbeperkt bellen, onbeperkt sms'en en 1GB aan data. Die zaken kunnen worden gebruikt in alle 43 zogenoemde voordeellanden van Vodafone, waarmee roamingkosten voor die landen effectief worden afgeschaft. Het abonnement bestond al in een vorm voor zakelijke klanten, maar volgens de provider zijn er ook consumenten die hierop zitten te wachten. Het verschil is dat zakelijke klanten 1GB in Nederland en 1GB in het buitenland kunnen verstoken, terwijl Red Plus-klanten in totaal 1GB hebbben voor gebruik in binnen- en buitenland.

Het is voor het eerst dat bij een consumenten-abonnement van een Nederlandse provider en bundels voor zowel bellen, sms'en als data in een groot aantal andere landen kan worden opgemaakt. Red Plus biedt daarnaast net als het Red Super-abonnement de mogelijkheid om een tweede simkaart te krijgen voor bijvoorbeeld een tablet of laptop. Het nieuwe abonnement is wel duurder dan andere Red-abonnementen: de sim-only-versie kost 72 euro per maand en indien er een toestel bij wordt gekozen, loopt de prijs op.De basisprijs die Vodafone aanhoudt, met een toestel uit categorie B, is 82 euro per maand.Vodafone verkoopt de Red-abonnementen sinds 4 maart. Sommige klanten wilden volgens woordvoerster Geeke van der Sluis alleen een Red Business-abonnement vanwege de mogelijkheid om onbeperkt te bellen en te sms'en in het buitenland. "Dan moet je denken aan bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs of mensen die voor hun werk veel in het buitenland komen, maar dan wel hun privé-telefoon willen gebruiken zonder meerkosten." Enkele van de details van Red Plus kwamen donderdag al naar buiten, toen bleek dat de naam genoemd werd in de Algemene Voorwaarden op de website van Vodafone.

De Sandy Bridge-moederborden van MSI met de nieuwe Z68-chipset, die over enige tijd op de markt moeten komen, krijgen Virtu-ondersteuning. Met deze techniek kan de igp van de processor met een losse videokaart gecombineerd worden.Het bedrijf LucidLogics, dat ook een chip maakte om AMD- en Nvidia-videokaarten met elkaar te laten samenwerken, ontwikkelde Virtu-software om die combinatie mogelijk te maken. MSI heeft aangegeven zijn hele lijn Z68-moederborden voor Sandy Bridge-processors van de Virtu-software te voorzien. Hierdoor moet de geïntegreerde gpu van de socket-lga1155-processors samenwerken met losse videokaarten. Zo zou optimaal van de energiezuinige Sandy Bridge-gpu gebruikgemaakt kunnen worden bij lichte grafische werklasten en het transcoderen van video, terwijl een losse AMD- of Nvidia-videokaart zware werklasten, zoals het spelen van games, voor zijn rekening kan nemen.

De moederborden van MSI die de Virtu-technologie aan boord krijgen, zijn de Z68A-GD80(B3), Z68A-GD65(B3) en Z68MA-ED55(B3). De GD80 ondersteunt, naast de HD2000- of HD3000-gpu van een Sandy Bridge-processor, ook CrossfireX- en sli-opstellingen, terwijl de ED55 met zijn matx-formaat vooral voor htpc's bedoeld is.Op laptops bestaat al lang de mogelijkheid om een energiezuinige gpu, zoals een in de cpu geïntegreerde 'processor graphics'-gpu, te combineren met een losse videokaart. De krachtige gpu kan dan grafisch intensieve taken voor zijn rekening nemen, terwijl 2d-werk, zoals browsen, via de zuinige, geïntegreerde gpu kan verlopen. Op de desktop was dit echter niet mogelijk, wat vooral met de komst van Sandy Bridge een gemis was.

Met zijn extreem lage verbruik kan de chip passief gekoeld worden zonder dat daarvoor een heatsink nodig is, wat de rekeneenheid uitermate geschikt maakt voor toepassing in kassasystemen, set-top boxen en entertainmentapparaten. Daarnaast zal de Geode mogelijk ook gebruikt worden in de 100$-laptop van het Massachusetts Institute of Technology. Door de nieuwe Geode samen met acht andere chips in het 'longevity program' op te nemen, hoopt AMD het vertrouwen van bedrijven te winnen. Chips uit deze reeks worden namelijk minstens vijf jaar lang geproduceerd, waardoor ze bruikbaar zijn voor toepassing in duurzame producten, waaronder 3G-basisstations voor providers. Eerder had AMD ook plannen om de Geode-chips in een 'Personal Internet Communicator' te gaan implementeren, maar in november vorig jaar besliste het bedrijf zijn aandacht op de OLPC-laptop te gaan richten.

Lenovo wil op het Chinese platteland een nieuwe markt aanboren en is van plan daarom een computersysteem gaan lanceren dat slechts 199 dollar moet gaan kosten. Eerder had Dell al een soortgelijk systeem aangekondigd.Lenovo-shopIn maart had Dell al laten weten zijn productaanbod op de Chinese minderbedeelden te gaan afstemmen en in een reactie daarop is Lenovo ook met een budgetcomputer op de proppen gekomen. Volgens onderzoeksbureau Gartner is de pc-markt afgelopen kwartaal met 23 procent gegroeid en daar willen beide systeembouwers graag een graantje van meepikken. De nieuwe Lenovo moet nog dit jaar op de markt komen en zal in verschillende configuraties tussen de 199 dollar en 399 dollar gaan kosten. Om overbodige kosten te vermijden, rekent Lenovo erop dat eventuele koper hun tv-toestel als scherm inzetten. Zelf ontkent Lenovo overigens dat het systeem er komt in een reactie op de Dell-aankondiging: 'wij verkopen al goedkope pc's met educatieve software voor Chinese families sinds 2004.'

De notebookmarkt stevent op zijn traditionele piekseizoen af en dat heeft zijn weerslag op de lcd-productie. Lcd-fabrikanten drijven de productie nu al op, maar vrezen dat 14,1"-panelen binnenkort duurder worden dan 15,4"-exemplaren.HP-laptopjeChunghwa Picture Tubes, een van de producenten van lcd-panelen, verkocht in het tweede kwartaal ongeveer een miljoen exemplaren, maar verwacht dat de vraag in het derde kwartaal een stijging van 35 procent zal laten zien. De productie van 14,1"-breedbeeldmodellen zou bij de meeste fabrikanten echter achtergebleven zijn - CPT verkocht één 14,1"-paneel voor elke negen 15,4"-modellen die de deur uitgingen - waardoor een tekort ontstaan is dat zich naar verwachting in het komende kwartaal nog zal uitbreiden. Doordat de vraag het aanbod overstijgt, wordt verwacht dat de prijzen van 14,1"-panelen binnenkort het niveau van 15,4"-modellen zullen bereiken. Laptopbouwers suggereren echter dat CPT zich beter alsnog op de 15,4"-markt kan richten omdat de kwaliteit van zijn kleinere panelen ondermaats zou zijn. Een prijsdaling van kleine laptopschermen moet in elk geval niet verwacht worden, zoveel is duidelijk.

Sony heeft een nieuwe versie van de PS3-systeemsoftware vrijgegeven die onder meer ondersteuning voor stereoscopische 3d-beelden toevoegt. Ook kunnen Sony Vaio-gebruikers met de nieuwe versie gebruikmaken van Remote Play.Sony PlayStation 3 Sony PlayStation 3 80GB spelcomputer ZwartDe update van de systeemsoftware krijgt versienummer 3.30 mee en vereist minimaal 165MB vrije ruimte op de harde schijf van de console. Naast het opnemen van nieuwe opties voor trofeeën en de toevoeging van extra audio-uitvoerformaten, heeft Sony ook zijn belofte ingelost om 3d-ondersteuning toe te voegen. Het bedrijf had die optie eind vorig jaar al aangekondigd. Sony benadrukt dat de gebruikte tv ook weergave van stereoscopische beelden moet ondersteunen. Veel aangekondigde 3d-televisies die dit jaar uit moeten komen, doen dit via meegeleverde shutter-glasses. Overigens zijn er momenteel nog geen Playstation 3 spellen beschikbaar die in 3d kunnen worden gespeeld.

Sony heeft met de update ook de functionaliteit van de Remote Play-optie uitgebreid. Oorspronkelijk kon hiermee een PSP met de PS3 worden verbonden om zo multimedia naar de handheld te streamen. Met de nieuwe systeemsoftware komt deze mogelijkheid ook beschikbaar voor bezitters van Sony Vaio-laptops. Hoe dit precies moet werken maakt Sony volgende maand pas bekend.De Filipijnse autoriteiten zijn op zoek naar een man met de Nederlandse nationaliteit en zijn Filipijnse vrouw. De voortvluchtige man wordt ervan verdacht vrouwen en mannen te hebben gedwongen om mee te werken aan cyberseksvoorstellingen.De Filipijnse 'Criminal Investigation and Detection Group' heeft vorige week zeven personen bevrijd uit twee verschillende appartementen in Consolacion, een gemeente in de Filipijnse provincie Cebu. De invallen werden gedaan in het kader van een actie tegen cybersekspraktijken op Cebu-eiland.

Bij de inval zijn twee vrouwelijke verdachten aangehouden en zijn vijf desktops, een laptop, documenten en verschillende seksattributen in beslag genomen, schrijft de Filipijnse krant Sunstar dinsdag. De Nederlander, die vermoedelijk de leiding had over de operatie, en zijn vrouw waren niet meer aanwezig.De zeven ontzette personen zouden tegen hun wil in de appartementen zijn opgesloten en werden gedwongen zich uit te kleden en seksoptredens voor een webcam te geven. Uit verklaringen is gebleken dat dat zij voor elke dollar die een internetklant binnenbracht tien Filipijnse peso kregen, omgerekend zo'n 16 cent. Op deze manier zouden ze in twee weken tijd 500 tot 2500 Filipijnse peso hebben kunnen verdienen.De Filipijnse autoriteiten zouden behoorlijk met de cyberseksactiviteiten op hun eiland in de maag zitten. Nadat eerder al afspraken zijn gemaakt met eigenaren van internetcafé's om het fenomeen de kop in te drukken, hebben de activiteiten zich verplaatst naar hotelkamers en appartementen.

De Filipijnse politie moet bij een melding over mogelijke cybersekshandel direct in actie komen. Ook worden verdachte websites in de gaten gehouden en worden er undercoveracties gehouden om sleutelfiguren in kaart te brengen.Toshiba heeft 2,5"-harde schijven geïntroduceerd met capaciteiten van 750 en 1000GB. De schijven zijn bedoeld voor gebruik in laptops en externe opslag. De 1TB-variant is echter 12,5mm dik, in plaats van de gebruikelijk 9,5mm.Met de nieuwe schijven heeft Toshiba de datadichtheid van magnetische opslag opnieuw laten stijgen. Deze betrof bij de 640GB-schijf van het bedrijf 817,9Mbit/mm2 en bedraagt 839,1Mbit/mm2 voor de nieuwe 750GB-schijf. De rotatiesnelheden van de 750GB MK7559GSXP en 1TB MK1059GSM liggen op 5400rpm. Ook beschikken ze allebei over een buffer van 8MB en een sata300-aansluiting. De gemiddelde zoektijd voor de schijven bedraagt 12ms.http://www.accu-fabriek.com/acer.html

Опубликован 14.02.2017 7:03:10
13
фев

Accu Acer Aspire 1413

Dat er meer dan 12 jaar na de introductie nog zoveel verstokte Windows XP-gebruikers zijn, toont het succes van het besturingssysteem aan. Succes was er direct na de release in oktober 2001 al, al was dat met een voorganger als Windows ME ook niet verwonderlijk. De positieve ontvangst was er ondanks dat XP relatief geruisloos op de markt kwam: Microsoft besloot af te zien van een introductie met veel tromgeroffel na de aanslagen op 11 september 2001.Windows XP is opgetrokken rond het zakelijke Windows NT, in tegenstelling tot eerdere consumentenversies van Windows. Dat maakte dat de software veel stabieler draaide en veiliger was dan Windows 95 en 98(SE), die hun wortels nog in MS-DOS hadden. XP was daarmee ook Microsofts eerste volwaardige 32bit-besturingssysteem voor de massa: de voorgangers hadden een hybride vorm van 16bit en 32bit onder de motorkap.

Het OS combineerde daarmee de robuustheid van NT en Windows 2000 met de interface en consumentenfunctionaliteit van Windows 98 en 95. Het standaard-thema, met de naam Luna, kon niet iedere gebruiker waarderen. Vooral powerusers vonden het gekleurde thema te kinderachtig en schakelden over naar Classic-weergave. Naast Luna bepaalde de Bliss-achtergrond de standaardweergave van XP. Deze foto van groene heuvels met een blauwe lucht bleek overigens in 1996 gemaakt te zijn. De stabiliteit van XP ten opzichte van bijvoorbeeld het geflopte Windows ME werd bejubeld en daarnaast was er ten tijde van de introductie lof voor het plug-and-play-systeem, de multimediacapaciteiten, de ingebouwde netwerkmogelijkheden, het uitgebreide startmenu, de nieuwe taakbalk-mogelijkheden en de ondersteuning voor ClearType. Minder te spreken was men over de introductie van Windows Product Activation, het activatiesysteem dat softwarepiraterij moest indammen, en de aanvankelijke driver-ondersteuning. Ook de systeemeisen werden bij de introductie als pittig beschouwd.

De meeste aansluitingen zijn aan de linkerzijde en aan de achterkant van de laptop gesitueerd. De linkerkant wordt bevolkt door een hdmi-, vga- , usb2.0-, audio- en een microfoonaansluiting, terwijl aan de achterzijde twee extra usb-poorten zijn gehuisvest, evenals een 1Gbit-ethernetaansluiting en een telefooningang voor de ingebouwde modem. Die laatste is een vreemde toevoeging omdat analoge internettoegang in Nederland redelijk passé is. De hoogglans-behuizing van de R510 is verder krasbestendig en het toetsenbord is voorzien van een speciale anti-bacteriële-coating.Samsung kan zijn R510-notebook vanaf 25 augustus leveren in de kleuren zwart en zilver, voor een adviesprijs vanaf 649 euro. De introductie volgt op de aankondiging van vorige maand dat Samsung de Nederlandse notebookmarkt wil veroveren.

Apple geeft naar verluidt in juni of juli zijn MacBook Air-lijn een upgrade. Zowel de 11,6- als de 13,3-versie krijgt dan een Intel Sandy Bridge-processor en een Thunderbolt-interface. De behuizing van de dunne laptops zou niet gewijzigd zijn.Eind mei beginnen de Taiwanese leveranciers met het uitleveren van de nieuwe 11,6- en 13,3-MacBook Airs, beweert Digitimes. Dit betekent dat de verkoop waarschijnlijk in juni, hooguit juli zou beginnen. De claim is in lijn met eerdere berichten van Cnet en AppleInsider, die elk afzonderlijk juni als introductiemaand noemden.De update zou daarmee verrassend snel komen; de vorige MacBook Air-lijn werd in oktober vorig jaar uitgebracht. De verkoop van de MacBook Airs zou na een zeer succesvolle start echter ingezakt zijn, na de komst van de nieuwe MacBook Pro's met Sandy Bridge-processors.

Waarschijnlijk wil Apple snel upgraden omdat de huidige Air-modellen oude Core 2 Duo's en Nvidia GeForce GT320M-videochips hebben. Bij de nieuwe modellen kiest Apple er waarschijnlijk voor geen additionele gpu's te gebruiken, maar het bij de igp's van Sandy Bridge te houden.Nog niet bekend is welke processors Apple gaat gebruiken. Intel heeft momenteel vijf zuinige dualcore-modellen, bestaande uit een Core i5 en vier Core i7's, met kloksnelheden van 1,4 tot 2,3GHz. Daar komen binnenkort drie nieuwe modellen bij, met kloksnelheden van 1,7 en 1,8GHz. De tdp's van de modellen met standaardkloksnelheden onder 2GHz liggen op 17W, die met hogere kloksnelheden liggen op 25W.Samsung heeft op de SID 2010-beurs in Seattle een transparante lcd met een schermdiagonaal van 49 inch getoond. Ook demonstreerde de fabrikant een doorzichtig amoled-scherm met een diagonaal van 19 inch.

Samsung en concurrent LG toonden de afgelopen jaren al verschillende keren doorzichtige amoled-schermen. Doorzichtige lcd's zijn echter een stuk lastiger te produceren, vanwege de aanwezigheid van de backlight. Toch is het Samsung gelukt een doorzichtig paneel op basis van va-technologie met een diagonaal van 46 inch te produceren, zo liet de fabrikant op de SID 2010-beurs in Seattle zien. Tech On claimt dat er een backlight aan de bovenkant van de achterzijde van het paneel te zien was, maar Samsung zelf weigerde meer details te geven. Daarnaast toonde Samsung een amoled-scherm met een diagonaal van 19 inch en een doorzichtigheid van 30 procent. De fabrikant zou transparante schermen willen inzetten voor notebooks, autoruiten en winkelruiten, schrijft Oled-display. Tijdens de CES 2010 in Las Vegas toonde Samsung al een laptop met een doorzichtig amoled-scherm met een diagonaal van 14 inch en een doorzichtigheid van 40 procent.Asus gaat vanaf de tweede helft van dit jaar notebooks met een beeldverhouding van 16:9 produceren. Begin volgend jaar wordt daarnaast ook begonnen met het produceren van kleinere breedbeeldschermen.

Asus laat de 16:9-notebooks als eerste op Amerikaanse markt los, geven bronnen van Digitimes te kennen. Europa volgt daarna, maar de bronnen konden niet aangeven wanneer de modellen precies verkrijgbaar zullen zijn. Asus zal in eerste instantie alleen notebooks met een 15,6 scherm produceren. Begin volgend jaar gaat het bedrijf vervolgens ook laptops met een 14-beeldscherm bouwen.Vijf andere fabrikanten, waaronder LG en Samsung, gaan vanaf juli 16:9-beeldschermen produceren om aan de verwachte vraag naar dergelijke schermen te kunnen voldoen. Acer, Asus, Lenovo en Sony gaan in diezelfde periode notebooks met een 14 16:9-scherm op de markt zetten. Acer is van plan om vanaf volgend jaar een 17 notebook met 16:9-beeldscherm te leveren.De NOS zal de wedstrijden van het WK Voetbal niet naar mobieltjes en smartphones streamen. De omroep vindt dat wereldvoetbalbond Fifa daarvoor te veel geld vraagt. Er komen wel streams van de wedstrijden voor desktops en laptops.

De FIFA verkoopt de rechten voor mobiele streams apart, in tegenstelling tot de Europese voetbalbond Uefa en het IOC, die bij de Olympische Spelen de mobiele streams tegelijk met de rechten van deskopstreams verkocht. Dat zegt woordvoerster Anja van Grinshoven van de NOS tegen Tweakers.net. Op dit moment is het prijskaartje in onze ogen te hoog.De NOS heeft wel de uitzendrechten voor tv en streams op desktopcomputers. Het aanvullende pakket voor mobiele streams is voor zover bekend niet in Nederland verkocht. Daardoor kunnen mensen tijdens de wedstrijden de zender waarop het WK Voetbal wordt uitgezonden niet op hun telefoon of smartphone opvragen.Het is onduidelijk of Nederlanders op een andere manier de WK-beelden op hun mobiele telefoon kunnen ontvangen. Overigens sluit de NOS niet uit dat te elfder ure alsnog een overeenkomst met de FIFA wordt gesloten. Wie weet komen we er nog uit.

Wereldwijd zijn in het afgelopen kwartaal de pc-verkopen sterk gestegen. De groei van het afgelopen kwartaal bedroeg 22,7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009. Dit is relatief de sterkste kwartaalgroei sinds 2003.Dat berekende iSuppli aan de hand van eigen cijfers. In het afgelopen kwartaal zijn er 81,5 miljoen computers verkocht tegenover 66,5 miljoen stuks in dezelfde periode vorig jaar. De cijfers zijn het resultaat van de aantrekkende verkopen begin dit jaar en de verkoopterugval in de eerste drie maanden van 2009.Asus' marktaandeel haalde dat van Apple in door een verkoopgroei van liefst 136,2 procent. De Taiwanese computerfabrikant staat daarmee op de zesde plek achter Toshiba, Lenovo, Dell, Acer en HP. Acer profiteerde met een groei van ruim 47 procent van de groeiende laptopmarkt. Bijna viervijfde van de totale verkopen van de fabrikant bestaat uit laptops.

De laptopverkopen namen een groot deel van de groei voor hun rekening, met een groei van 26,5 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. De verkoop van desktopsystemen nam voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2008 toe, zij het met slechts 1 procent. ISuppli verwacht een gecombineerde groei van 17 procent over heel 2010, waarbij de desktopsystemen de nullijn zullen aanhouden.HP gaat toch smartphones maken met webOS, het besturingssysteem dat het met de overname van Palm in handen heeft gekregen. Eerder deze week zei de computerbouwer nog dat het maken van smartphones te duur zou zijn.HP's ceo Mark Hurd zei eerder deze week dat zijn bedrijf geen miljarden dollars wil investeren om smartphones te gaan maken; in plaats daarvan zou webOS moeten verschijnen op een scala aan apparaten van HP met schermen kleiner dan laptops.

Nu zegt het bedrijf van plan te zijn om gebruik te maken van zijn 'financiële kracht, schaal en wereldwijde bereik' om in de smartphonemarkt te groeien. Palm had vier smartphones met webOS uitgebracht, maar kon de toestellen niet wereldwijd op de markt zetten. Mede daardoor groeiden Pre, Pre Plus, Pixi en Pixi Plus niet uit tot het succes dat Palm nodig had om in zijn eentje te overleven.HP wil naast smartphones ook andere apparaten, waaronder printers en tablets, met webOS uitrusten. Het door Palm ontwikkelde besturingssysteem voor smartphones is sterk gericht op synchronisatie met internetdiensten en multitasking.HP heeft mobieltjesmaker Palm niet gekocht om smartphones te gaan maken. Dat zegt ceo Mark Hurd van HP in een interview. Het ging de pc-fabrikant om het besturingssysteem webOS, dat op veel apparaten moet verschijnen.http://www.accu-fabriek.com/samsung.html

Отредактирован 13.02.2017 12:28:03 | Комментарии (0) | Теги: Acer
Опубликован 13.02.2017 12:28:03
13
фев

Accu Acer Aspire 5715Z

Microsoft bracht drie Service Packs uit voor Windows XP. Vooral Service Pack 2 was een belangrijke, die de veiligheid aanzienlijk verbeterde en ondersteuning voor wpa-beveiliging voor wifi en eenvoudiger verbinding met draadloze netwerken naar de software bracht. Na het verschijnen van het eerste Service Pack, probeerde Microsoft overigens organisaties te bewegen over te stappen op het nieuwe OS, omdat 73 procent van de pc's in 2002 nog oudere Windows-versies draaiden; niet bekend is om hoeveel Windows 95-systemen het ging, maar problemen van de omvang zoals nu bleven in ieder geval uit toen de support voor W95 eind 2002 stopte.Met Windows XP wilde Microsoft de overstap naar andere apparaten dan desktops en laptops maken en daarvoor werden de Mediacenter Edition en Tablet Edition in stelling gebracht. Die laatste zou niet alleen de Tablet-PC's aan moeten drijven, maar ook bijvoorbeeld de Ultra-mobile PC's: Microsofts idee in 2006 over hoe een tablet zou moeten zijn.

Een nieuw type apparaat waar Windows XP uiteindelijk op terecht zou komen en dat wel succesvol was, zij het van korte duur, was de netbook. Microsoft hield zijn OS echter uit nood in leven voor de netbook, omdat er geen alternatief was. Windows Vista kon namelijk niet soepel draaien op de goedkope en niet bepaald krachtige schootcomputers. Hiermee wekte Microsoft zelf de indruk dat Windows XP nog wel een lang leven beschoren was, al waren veel gebruikers ook niet happig op een overstap op het kritisch ontvangen Vista.Microsoft neemt afscheid van Windows XP, maar een massa koppige klanten niet. De reden dat het OS nog zoveel verstokte gebruikers kent, is waarschijnlijk dat hun computer het 'simpelweg doet'. De kans dat hun pc het op een dag niet meer doet, door bijvoorbeeld ransomware, neemt na 8 april echter enorm toe. Dat Windows XP bij zijn einde vooral bekend komt te staan als de software die als een magneet malware aantrekt, slachtoffers van identiteitsdiefstal maakt en voor uitbreiding van botnets zorgt, heeft het oude besturingssysteem niet verdiend.

ClippyOverigens eindigt ook de ondersteuning voor Office 2003 op dinsdag, waarmee Microsoft afscheid neemt van een iconisch karakter: de Office Assistant, oftewel Clippy.De op een paperclip gebaseerde raadgever deed zijn intrede met Office 97 en Office 2003 was de laatste versie waarin hij bewonderd kon worden. De assistent was onderwerp van spot en kritiek, ook intern bij Microsoft zelf. Hoeveel gebruikers Office 2003 nog heeft, is niet bekend.T-Mobile is begonnen met het aanbieden van lte-diensten. Zakelijke gebruikers kunnen een abonnement met de 4g-netwerktechnologie afnemen, al is de dekking nog beperkt. Vodafone is ook begonnen met het aanbieden van lte.

De telco heeft de nieuwe dienst niet groots aangekondigd, maar op de website is te lezen dat gebruikers met T-Mobile 26 de beschikking krijgen over een dongle voor de laptop waarin een lte-modem is verwerkt. Op een dekkingskaart is te zien dat klanten alleen in Den Haag, Rotterdam, Gorichem, Delft en Leiden kunnen beschikken over de 4g-technologie. Ook kunnen alleen zakelijke klanten een abonnement afnemen en moeten ze daarvoor 85 euro per maand betalen.Met het 4g-aanbod volgt T-Mobile concurrenten zoals Tele 2, KPN en Ziggo, die kortgeleden al begonnen met lte-abonnementen. Net als bij T-Mobile gaat het om een beperkte uitrol in enkele steden, waarbij alleen Tele 2 vooralsnog aankondigde zijn diensten ook aan consumenten aan te bieden.

Ook Vodafone heeft inmiddels zijn lte-aanbod op de site gezet. De telco biedt de 4g-dienst aan in de omgeving van Eindhoven en heeft een prijskaartje van 50 euro per maand, maar klanten moeten voor de usb-dongle ook nog 180 euro betalen. De downloadsnelheid is maximaal 40Mbps. Overigens lijken consumenten ook een abonnement af te kunnen nemen.Geen van de providers kondigde de nieuwe dienst groots aan, omdat ze met het lte-aanbod slechts willen voldoen aan de verplichtingen die door de overheid zijn opgelegd. Bij het vergaren van een licentie op de 2,6GHz-band stelde de overheid als eis dat voor 11 mei 4g kan worden geleverd, met dekking voor een gebied ter grootte van Amsterdam.Voor een landelijk dekkend netwerk en een uitgebreider consumentenaanbod moet waarschijnlijk nog tot 2014 worden gewacht. Providers gaan waarschijnlijk niet van de huidige 2,6GHz-band gebruikmaken om een landelijk dekkend netwerk te maken, maar proberen in plaats daarvan licenties te verkrijgen om lte op de 800MHz-, 900MHz- of 1800MHz-band aan te bieden.

De NOS heeft tijdens de wedstrijd Nederland - Denemarken 121.017 gelijktijdige live-streams verzorgd. Hiermee brak de omroep zijn eigen record van honderdduizend dat behaald werd tijdens de Olympische Spelen in 2008.Volgens de NOS werd het aantal van 121.017 simultane streams bereikt kort nadat het Nederlands Elftal zijn tweede doelpunt maakte in de wedstrijd tegen Denemarken. Vervolgens kon er geen nieuwe internetstream meer geopend worden op de site van de omroep. Van tevoren werd verwacht dat de cap op 180.000 gelijktijdige streams zou liggen. In totaal hebben op maandag meer dan een half miljoen unieke bezoekers de wk-website van de NOS bezocht en zijn er drie miljoen pageviews verwerkt.Het serveren van WK-streams zorgde op het hoogtepunt voor 2,3 miljoen hits per minuut op het NOS-platform, goed voor een piek van 121Gbps. Al voor de wedstrijd van Oranje werd gewaarschuwd dat providers het toegenomen netwerkverkeer tijdens de WK-wedstrijden niet aan zou kunnen. Uit een rondvraag van Tweakers.net bleek echter dat providers geen problemen verwachtten.

De twee resterende groepswedstrijden van het Nederlands Elftal zullen waarschijnlijk voor minder verkeer zorgen: deze worden 's avonds en in het weekend gespeeld. De internetstreams zijn alleen beschikbaar voor pc's en laptops. Mobieltjes krijgen geen toegang tot de wk-uitzendingen omdat de NOS hier niet de rechten voor bezit.Het Britse Ministerie van Justitie heeft informatie vrijgegeven over negen datalekken die zich in ruim een jaar tijd hebben voorgedaan, waarbij gegevens over circa 45.000 burgers mogelijk in verkeerde handen terecht zijn gekomen.Bij het ernstigste incident werden onbeschermde schijfjes met data over 27.000 werknemers bij toeleveranciers van het ministerie, zonder autorisatie aan een journalist getoond. De gegevens zijn niet zoekgeraakt of gestolen, zo benadrukt het departement in zijn jaarverslag. Dat gebeurde wel met een 'onvoldoende beveiligde' laptop, waarop details stonden over 14.000 mensen die nog een boete waren verschuldigd. Bovendien raakten gegevens op papier kwijt over ruim 3600 verdachten, inclusief hun vermeende delicten. In geen van deze gevallen werden de getroffen individuen op de hoogte gesteld. De politie werd wel ingelicht over de vermiste notebook.

Diefstal laptop persoonsgegevens 3 Daarnaast beschrijft het rapport nog een aantal kleinere gevallen van datalekken waarbij enkele tientallen tot honderden mensen werden getroffen. Volgens Computer Weekly gaat het bij een aantal van deze datalekken om usb-sticks die medewerkers van het ministerie hadden laten slingeren en die ze niet terug hebben kunnen vinden. In drie van de kleinere gevallen, waarbij ook laptops zoekraakten, werden de bewuste personen op de hoogte gesteld. Het ministerie zegt dat er van geval tot geval een risicoanalyse is uitgevoerd en op basis daarvan besloten is wie er over de lekken diende te worden ingelicht. Het departement zegt de veiligheid van zijn informatiesystemen continu in de gaten te houden en waar nodig te verbeteren.

De door de Britste justitie beschreven gegevensverliezen vallen overigens in het niet bij een blunder van de Britse fiscus eind vorig jaar, waarbij twee cd'tjes werden verloren met daarop fraudegevoelige gegevens over 25 miljoen kinderbijslaggerechtigden. Begin dit jaar werd bovendien een defensielaptop ontvreemd met daarop details over 600.000 Britten. Dit soort incidenten zijn koren op de molen van critici van plannen voor de centrale opslag van identiteits- en communicatiegegevens.De R510-laptop is voorzien van een 15,4"-breedbeeld-display met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, een harde van schijf tussen de 120GB en 320GB, een dvd-brander (of in de plaats daarvan optioneel een Light Scribe-variant of blu-ray-lezer), een Intel GMA X4500-igp en ondersteuning voor 802.11a/b/g/n-wifi en bluetooth 2.0. Samsung levert de R510 alleen met Vista, waarbij de klant kan kiezen uit de Home Basic-, de Home Premium- en de Business-variant. De processor is niet benoemd, maar het wel duidelijk dat het er eentje is uit de familie van het Centrino 2-platform. In de goedkoopste uitvoering wordt de R510 geleverd met 1GB geheugen, maar dit kan uitgebreid worden naar 4GB.http://www.accu-fabriek.com/samsung.html

Опубликован 13.02.2017 12:23:28
11
фев

Accu ACER Aspire 1825PTZ

De opvolger, de µPD720200A, is vrijwel identiek aan zijn voorganger, maar zou zuiniger moeten zijn. Wanneer geen usb 3.0-apparatuur aan de interface is aangesloten, zou de chip in idle-toestand minder dan een vijfde van het vermogen van de huidige versie opnemen. Volgens de fabrikant zou het idle-verbruik tot 50mW zijn gedaald, een reductie van 85 procent ten opzichte van de huidige chips.Daarmee zou de nieuwe chip vooral voor gebruik in laptops en andere mobiele apparatuur geschikt zijn. Ook kan de controller eenvoudig in uitbreidingskaarten worden verwerkt. De huidige prijs van de samples bedraagt nog tien dollar per stuk, maar wanneer de chips rond oktober eenmaal in massaproductie worden genomen, moet de prijs tot drie dollar per stuk zijn gedaald.Het Israelische bedrijf Yoggie heeft de, naar eigen zeggen, kleinste hardwarematige firewall aangekondigd. Het usb-apparaatje is niet veel groter dan een duim, bevat dertien beveiligingsapplicaties en is ontworpen om laptops onderweg te beschermen.

Yoggi Pico FirewallDe Yoggie Pico, zoals de usb-firewall is gedoopt, lijkt een beetje op een mp3-speler, draait op Linux en bestaat uit een 520MHz processor en flash- en sdram-geheugen. Het geïnstalleerde softwarepakket bestaat onder andere uit een anti-virusprogramma, een url-filter, een anti-spamapplicatie, een packet-level firewall en een vpn-client. De programma's kunnen vanaf een centrale server beheerd worden en worden automatisch bijgewerkt. De Pico heeft geen ethernetpoort, al het verkeer naar de computer moet via het apparaatje, en dus via usb, verlopen. Volgens de makers zou dit geen problemen moeten opleveren aangezien de doorvoersnelheid van de usb 2.0-interface 480Mbps bedraagt. De Pico bevrijdt laptops van het draaien van een aantal rekenkracht- en geheugenvretende applicaties en van de hinder om bijna dagelijks updates voor die programma's binnen te halen, verzekert Yoggie. De Pico is vanaf september beschikbaar in een Personal-versie voor consumenten en een Pro-versie voor de zakelijke markt. Voor de Personal dient 179 dollar neergeteld te worden; het zakelijke apparaat moet 199 dollar gaan kosten. Na het eerste jaar komt daar abonnementsgeld bij van 30 respectievelijk 40 dollar per jaar.

Fabrikanten zijn met een Japanse provider in gesprek over 3g-ondersteuning voor een nieuwe generatie gamehandhelds. Die ondersteuning zou gebruikers van handhelds in staat moeten stellen om onderweg via het internet te spelen.De Japanse provider NTT Docomo is met diverse partijen in gesprek, zegt ceo Ryuji Yamada in een interview. Fabrikanten weten dat draadloze communicatie nodig is om het gamen naar een hoger plan te tillen. Yamada wilde niet zeggen met wie de Japanse provider in gesprek is en hoe de 3g-ondersteuning zal worden ingebouwd.De huidige generatie handhelds, zoals de Nintendo DSi XL en PSP Go, kan via wifi verbinding met het internet maken. Het 3g-netwerk van providers was in eerste instantie bedoeld voor telefoons en laptops, maar kan inmiddels ook door e-book-readers worden gebruikt, merkt de Wall Street Journal op.

Nintendo kondigde dit voorjaar aan op de markt te zullen komen met de 3DS, een variant op de DS met ondersteuning voor 3d-graphics. Het is onbekend of die handheld 3g-ondersteuning krijgt. Evenmin is bekend of de handheldmakers ook deals willen sluiten met providers buiten Japan.Hewlett-Packard brengt in het derde kwartaal van dit jaar een lichtgewicht laptop en een tablet-pc op de markt die voorzien zijn van led-displays. Schermen met led-backlights zijn minder zwaar en duurzamer dan lcd's met de nu veel toegepaste ccfl-backlights.HP Compaq 2710pHet nadeel van een led-backlight is het potentieel hogere energieverbruik, maar HP zegt met zijn nieuwe Illumi-Lite-technologie de stroomconsumptie flink verminderd te hebben. Door het gebruik van de nieuwe displays zou een draagbare pc volgens het bedrijf tot negentig minuten langer kunnen draaien. HP wil de nieuwe schermen installeren op de HP Compaq 2510p-notebook en de HP Compaq 2710p-tablet-pc. De 2510p heeft een 12,1 led-display met een resolutie van 1280x800 pixels. Om het stroomverbruik verder te beteugelen is het systeem voorzien van een ultra low voltage-cpu uit Intels Centrino Pro-stal. De laptop weegt 1,3 kilo en kan naar wens worden voorzien van Windows XP, Vista of Suse Linux Enterprise Desktop 10. De tablet-pc is met zijn 1,6 kilo iets zwaarder en draait op een identieke chipset. De prijzen van de twee nieuwe systemen zijn door HP nog niet vrijgegeven.

Gigabyte heeft zijn line-up moederborden voor AMD's komende generatie Fusion-processors, ook wel bekend als Llano, bekendgemaakt. De fabrikant brengt twaalf moederborden uit voor de accellerated processing units, ofwel apu's.De Duitse tak van Gigabyte publiceerde de volledige line-up van de Llano-moederborden van Gigabyte op zijn Facebook-pagina. De Duitsers hebben de mediapresentatie van Gigabyte, waarin de belangrijkste features van de moederborden aan bod komen, integraal op de website geplaatst. Daaruit blijkt dat van de twaalf moederborden die voor de Llano-apu's op rol staan, er zeven met de A75-chipset zijn uitgerust en de overige vijf de eenvoudigere A55-chipset aan boord hebben. Wanneer de moederborden en desktop-apu's verkrijgbaar zijn, is nog onbekend. Voor laptops werd het platform op 14 juni formeel geïntroduceerd.

Aan de hand van het GA-A75-UD4H-moederbord worden de belangrijkste features van het nieuwe Fusion-platform uit de doeken gedaan. Dat moederbord beschikt uiteraard over een socket FM1 voor de Llano-apu's en vier dualchannel-ddr3-slots. Er zijn twee pci-express-x16-slots voor x8/x8-videokaart-opstellingen beschikbaar en verder heeft het bord drie pci-express-x1-slots en twee pci-slots. Het bord heeft het atx-formaat.De A75-chipset heeft standaard vier usb 3.0-poorten en zes sata-600-poorten. Op het UD4H-moederbord worden de vier usb 3.0-poorten die door de chipset worden geleverd beschikbaar gesteld via twee moederbordheaders. De vier usb 3.0-poorten op het i/o-shield zijn afkomstig van twee losse controllers. Op het i/o-shield zijn verder onder meer twee usb 2.0-poorten, achtkanaals-audioaansluitingen, een gigabit-netwerkpoort, één esata-poort, dvi-, hdmi-, D-sub-poorten en een displayport te vinden.Toshiba heeft een Intel Core i3-cpu in zijn nieuwe Qosmio F60-multimedialaptop met 15,6-scherm, blu-raydrive en tv-tuner gebouwd. Daarnaast heeft de fabrikant een nieuwe versie van zijn NB-netbook uitgebracht.

Met de introductie van de nieuwe Qosmio blijkt opnieuw dat ook Toshiba blu-ray heeft omarmd. De fabrikant heeft niet voor de krachtigste onderdelen gekozen: de Core i3 350M met een kloksnelheid van 2,13GHz bungelt onderaan de lijst van Intels nieuwe Arrandale-cpu's, al komt er ook een variant met de iets snellere Core i5 430M. Ook de Nvidia GeForce GT 330M is een middenmoter. Toch is de prijs niet heel laag te noemen, zelfs niet voor een multimediamodel: de adviesprijs begint bij 1100 euro.Voor die prijs krijgt de koper een laptop met een 15,6-scherm met resolutie van 1366x768 beeldpunten en een led-backlight, 4GB geheugen en harde schijf met een capaciteit van 500GB. De blu-raydrive kan ook bd-schijfjes branden en de tv-tuner kan naast dvb-t-signalen ook analoge signalen ontvangen. De webcam zou een hd-model zijn, de speakers zijn geproduceerd door Harman Kardon en de hdmi-poort is van het cec-type, zodat bediening met de afstandbediening van bepaalde type tv's mogelijk is. Ondanks de uitgebreide lijst met hardware is de laptop met een dikte van 3cm niet al te lomp geworden. De Qosmio F60 komt eind januari naar Nederland.

Toshiba Qosmio F60 Toshiba Qosmio F60 Toshiba Qosmio F60 Toshiba Qosmio F60
Toshiba heeft verder de NB305 uitgebracht. Deze netbook is van de nieuwe Atom N450, 1GB geheugen en een harde schijf van 250GB voorzien. Het gewicht van de netbook bedraagt 1,33 kilogram in combinatie met een zescellige accu, waarmee de NB305 het bij normaal gebruik liefst elf uur uithoudt. Het relatief grote touchpad ondersteunt multitouch. De prijs van 450 euro is wederom aan de hoge kant, maar de NB305 is dan ook de luxe versie van Toshiba's netbook met onder andere een geribbelde behuizing en chiclet-achtig toetsenbord. Het is nog niet bekend wat de NB300, het mainstreammodel, gaat kosten.In China geassembleerde elektronica wordt waarschijnlijk duurder door toenemende vestigings- en loonkosten en de sterke yuan. Om de kosten te drukken, verhuizen fabrikanten naar het binnenland, maar prijsstijgingen lijken onvermijdelijk.

China, waar het grootste deel van alle consumentenelektronica in elkaar wordt gezet, is door zijn concurrerende prijzen marktleider in de assemblage-industrie geworden. De productiekosten stijgen echter flink door de groeiende loon- en vestigingskosten, de sterke positie van de yuan op de valutamarkt en de inflatie.The New York Times stelt dat door de kleine marges op de producten van elektronicafabrikanten, de kans groot is dat de toename van de assemblagekosten tot hogere winkelprijzen zal leiden. Vooral producten als laptops, mobiele telefoons en computers hebben door hevige concurrentie slechts een kleine winstmarge en zijn dus gevoelig voor prijsstijgingen.In de zoektocht naar lage productiekosten zoeken fabrikanten nu hun heil in het binnenland. Foxconn, een grote assembleerder die voor veel computerbedrijven produceert, kondigde aan daar te gaan produceren omdat de lonen er lager liggen. Het bedrijf moest onlangs onder grote druk de salarissen van zijn 800.000 werknemers verhogen naar aanleiding van een bovengemiddeld aantal zelfmoorden onder het personeel.

Sony presenteert onder zijn Vaio-vlag twee nieuwe machines: de N30 laptop en het ranke LA3 desktopmodel. Beide modellen zijn gebaseerd op de Napa Refresh-architectuur van Intel en zullen nog deze maand op de Europese markt verschijnen.De LA3 heeft als basis een 1.83GHz Intel Core 2 Duo cpu en 2GB werkgeheugen. Het 19 lcd-scherm met een 1680 x 1050 resolutie wordt aangestuurd door een nVidia GeForce Go 7600. Op de 320GB harddisk is Windows Vista Home Premium geïnstalleerd. Het systeem moet tussen de negenhonderd en duizend euro gaan kosten. Sony's N30, die iets weg heeft van een MacBook, is verpakt in een behuizing van koolstofvezel. Inwendig bezit de laptop naar keuze een Intel Core 2 Duo T5500 of T7400 processor, maximaal 2GB ram, een schokbestendige 120GB harde schijf en een dual-layer dvd-brander. De Intel GMA 950 chipset moet de video op het 15 breedbeeldscherm gaan verzorgen. De notebook heeft als extra's de beschikking over een ingebouwde webcam en vingerafdruklezer. Sony levert ook deze machine standaard met Windows Vista Home Premium en optioneel kan de machine voorzien worden van een blu-ray speler. De prijzen voor de N30 beginnen bij tweeduizend euro.

Intel heeft zijn Silvermont-processorachitectuur officieel aangekondigd. Deze wordt ingezet in een nieuwe lijn Atom-processors die primair bedoeld zijn voor smartphones en tablets. Intel claimt dat de nieuwe Atoms een stuk sneller zijn dan de oude, maar niet meer stroom gebruiken.De Silvermont-architectuur moet het Saltwell-ontwerp aflossen. Saltwell was gebaseerd op de vijf jaar oude Bonnell-microarchitectuur die ooit werd ontworpen voor mid's en netbooks. Met Silvermont mikt Intel echter primair op smartphones en tablets en daarom heeft de chipfabrikant hard aan het ontwerp gesleuteld om het stroomgebruik zo laag mogelijk te krijgen. Daarnaast zouden de prestaties flink opgekrikt zijn.Van de aanpassingen die Intel doorgevoerd heeft is out-of-order-execution een van de belangrijkste. Dat betekent dat instructies niet altijd in de volgorde verwerkt worden waarin ze binnenkomen. In gevallen dat twee opvolgende instructies op elkaar moeten wachten kan de processor onafhankelijke instructies voorrang geven, wat de efficiëntie ten goede komt. Saltwell was nog een in-order ontwerp.http://www.accu-fabriek.com/fujitsu.html

Опубликован 11.02.2017 6:44:50
11
фев

Accu Toshiba PABAS098

De behuizing van de Aspire One D255 is nagenoeg identiek aan die van de Aspire One D260, schrijft Macles. Hij zou alleen in andere kleuren beschikbaar komen en geen chromen elementen meer bevatten. Terwijl de D260 met een Atom N450 of N455 werd geleverd, krijgt de D255 echter een N550.De N550 is een dualcore met een kloksnelheid van 1,5GHz, iets trager dan de meeste Atoms. De aanwezigheid van twee rekenkernen, die dankzij HyperThreading vier treads tegelijk kunnen verwerken, moet dit compenseren. De cpu is niet de eerste dualcore in de Atom-serie; eerder bracht Intel al de 330 en de D510 uit. Deze chips zijn echter voor nettops bedoeld, hoewel Asus een Eee PC met de Atom 330 levert en Archos een 13,3"-laptop met de D510 in zijn assortiment heeft. Daarnaast waren er ook berichten dat Asus een Eee PC met de N550 zou gaan uitrusten, maar Acer lijkt zijn concurrent voor te zijn. Overigens lijkt de Atom N550 sneller te zijn dan de 330 en de D510.

Toshiba heeft een nieuwe reeks ssd's aangekondigd, die voorzien zijn van 19nm-flashgeheugen. Tegelijkertijd maakt de fabrikant gebruik van een nieuwe controller, die lees- en schrijfsnelheden van omstreeks 500MB/s mogelijk maakt.De nieuwe serie gaat schuil onder de weinig tot de verbeelding sprekende naam THNSNFxxxGzzS, waarbij xxx kan verschillen, aangezien Toshiba maar liefst elf modellen aankondigde. Acht ssd's, oplopend van 64, via 128 en 256 naar 512GB, hebben allemaal de 2,5"-formfactor, maar vier ervan zijn 7mm dik en vier zijn 9,5mm dik. Ook zijn er drie msata-ssd's aangekondigd, die in laptops gebruikt worden. Alle ssd's hebben een sequentiële leessnelheid van 525MB/s en een sequentiële schrijfsnelheid van 461MB/s, op de 64GB-versie na, die met 440MB/s kan schrijven.

De ssd's maken gebruik van mlc-flashgeheugen dat op Toshiba's 19nm-procedé wordt vervaardigd. Huidige ssd's maken veelal gebruik van 24- of 25nm-geheugen, afkomstig van IMFT. Over het algemeen betekent een kleiner procedé een kostenbesparing, aangezien er meer werkbare chips uit een wafer gehaald kunnen worden. Volgens Toshiba gaat de massaproductie in augustus van start en dan moet duidelijk worden of de ssd's de al ingezette prijsdaling kunnen voortzetten. Onduidelijk is wat het effect is van het 19nm-procedé op de levensduur van het flashgeheugen.De nieuwe controller beschikt verder over enkele nieuwe technieken, aangezien de sata 3.1-standaard wordt ondersteund. Onderdeel daarvan is een verbeterde trim-techniek, die echter alleen in Windows 8 of bepaalde Unix-kernels gebruikt kan worden. Ook is er een fout-corrigerende techniek, Quadruple Swing-by Code genaamd, en moet de ssd minder energie gebruiken in idle-stand.

Afgelopen weekeinde streden deelnemers uit twintig Europese landen om de titel 'beste overklokker van Europa'. Een team uit Griekenland ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal.Alle deelnemers mochten het gros van de ter beschikking gestelde hardware, waaronder een MSI P45 Platinum moederbord, een Geforce 9600GT, een Intel E8400 processor en een toetsenbord, muis en Vendetta-koeler van OCZ, houden. Bovendien kregen de drie beste overklokkers een GX600-notebook, MSI's overklokbare high-end laptop. Het Nederlandse team, bestaande uit Snot_Aap en Extera, viel met zijn vierde plek net buiten de boot: alleen de eerste drie teams mogen naar Taiwan voor de wereldkampioenschappen.

Nu de kerstdagen gepasseerd zijn heeft eenieder die de afgelopen week teveel gesnoept heeft, behoefte aan beweging. Zo ook de mannen van Notebooky.cz. Deze kregen namelijk de opdracht om een nieuwe laptop van het Tjechische leger te testen. Hierbij ging men echter verder dan normaal, niet alleen de hardwarematige prestaties werden getest, ook kreeg deze laptop fysiek de volle laag. Men begon met een val van tafelbladhoogte, maar dit smaakte naar meer: de laptop kreeg een val van een meter, het gewicht van een monitor, het gewicht van een mens te verduren.Persoon staat op laptopAls klap op de vuurpijl kwam daar een val van een meter, gecombineerd met een slide over zowel het tafelblad als de grond bij. Dat al dit geweld eigenlijk alleen het wegtrainen van de extra kerstkilo's tot nut had, bleek later toen de laptop in gehavende toestand alsnog enkele Sandra- en 3D Mark-scores wist te produceren. Filmpjes kunnen hier neergehaald worden. Mensen die de Tjechische taal machtig zijn, kunnen hier de behaalde scores aanschouwen.

Red Hat heeft aangekondigd dat het Fedora 18 via een Verisign-dienst van een digitale handtekening wil voorzien. Zo moet de Linux-distributie ook kunnen draaien op Windows 8-systemen die in de uefi gebruik zullen maken van secure boot.Microsoft wil met Windows 8 het secure boot-mechanisme gaan gebruiken. Secure boot is beschikbaar in moderne pc's en laptops met de 'bios-opvolger' uefi. Via het beveiligingsmechanisme zou er niet langer gerommeld kunnen worden met bootloaders en drivers. Microsoft stelt dat Windows 8 op die manier beter is te beveiligen tegen malware omdat met secure boot alleen signed code kan worden gedraaid. Vanuit de Linux-gemeenschap kwam er echter direct de kritiek dat dit beveiligingssysteem andere besturingssystemen dreigt buiten te sluiten omdat zij niet de benodigde sleutels hebben.

Red Hat heeft naar eigen zeggen inmiddels een manier gevonden om Fedora 18, die naar verwachting in november zal uitkomen, toch op uefi-systemen met secure boot te kunnen starten. Daarvoor betaalt Red Hat eenmalig 99 dollar aan de certificate authority VeriSign om zo via Microsofts SysDev-portal code te kunnen signen met de vereiste handtekening.Allereerst zal Red Hat in Fedora 18 een first stage-bootloader introduceren die van de benodigde sleutels is voorzien. Deze bootloader zal niets anders doen dan Grub2, de normale bootloader, controleren of deze de juiste handtekening heeft en deze vervolgens opstarten. Volgens Red Hat hoeft de first stage-bootloader slechts af en toe te worden bijgewerkt, maar Grub2 zal beperkingen krijgen. Zo wordt het onmogelijk om losse modules in te laden en kunnen alleen signed kernels opgestart worden.Red Hat belooft verder dat het alle Fedora 18-binaries van de juiste handtekening zal gaan voorzien, al laat het bedrijf tevens weten dat het drivers van derde partijen niet kan ondersteunen met het signing-proces. Een goede oplossing voor dit probleem is er nog niet, zo stelt Red Hat.

Volgens Red Hat is de gekozen methode om secure boot te ondersteunen weliswaar verre van optimaal, maar wel de minst problematische. Zo zou het opzetten van een organisatie die een generieke Linux-sleutel zou beheren te kostbaar en tijdrovend zijn. Ook het starten van een eigen Red Hat-autoriteit stuit op diverse bezwaren en zou in strijd zijn met het opensource-karakter van Linux.Red Hat stelt verder dat alle bovengenoemde beperkingen van secure boot vervallen als de gebruiker de mogelijkheid heeft om het beveiligingsmechanisme in de uefi handmatig uit te schakelen. Dit zal op x86-systemen het geval zijn, zo belooft Microsoft, maar op ARM-hardware zoals Windows 8-tablets, zal secure boot juist niet uitgeschakeld kunnen worden.Dell heeft in een aantal landen de Inspiron Mini 9 in de virtuele etalage geplaatst. De netbook, die naar keuze voorzien is van Ubuntu of Windows XP, zal pas aan het einde van dit jaar ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

De Mini 9, ook bekend als Inspiron 910, is in Europa onder andere verkrijgbaar in Duitsland en Groot-Brittannië. De prijzen voor de netbook bedragen respectievelijk 369 euro en 299 pond voor het instapmodel. In de VS is de Mini 9 verkrijgbaar vanaf 349 dollar. De specificaties komen overeen met de eerder uitgelekte informatie.De Inspiron Mini 9 is in de VS in drie smaken leverbaar. Het 349 dollar kostende instapmodel is voorzien van een 4GB-ssd, een 1,6GHz Atom-cpu en Ubuntu 8.04. De 'social edition' moet 399 dollar kosten, waarbij de laptop beschikt over een solid state drive met een capaciteit van 8GB en een 0,3-megapixelwebcam. Ook dit model wordt met Linux geleverd. Voor de XP-edition moet 449 dollar worden neergelegd. De Windows-versie is eveneens voorzien van een 8GB-ssd, maar biedt de koper een 1,3-megapixelwebcam en 1GB werkgeheugen, in plaats van de halve gigabyte waar de Linux-modellen mee zijn uitgerust.Door de massale belangstelling voor de budget-notebook lijkt de voorraad in de magazijnen van Dell echter snel te slinken: kopers moeten zowel in Duitsland als in Engeland momenteel al rekening houden met minimaal veertien dagen levertijd. Wie de laptop in de Nederlandse webshop van Dell wil bestellen, moet nog meer geduld hebben: de Mini 9 zal pas eind dit jaar leverbaar zijn, zo liet een woordvoerder aan Tweakers.net weten.http://www.accu-fabriek.com/fujitsu.html

Een nieuwe usb 3.0-controller moet vooral voor mobiele toepassingen inzetbaar zijn. De host-controller werd ontwikkeld door Renesas Electronics, een bedrijf dat een dochteronderneming van NEC Electronics en Renesas Technology is.De meest gebruikte usb 3.0-controller op moederborden is nog altijd de D720200F1-controller van NEC. De chip wordt voornamelijk op moederborden gebruikt, aangezien de chipsets van zowel AMD als Intel nog geen usb 3.0-interfaces ondersteunen. De controller maakt gebruik van een enkele pci-express-lane om de benodigde bandbreedte aan aangesloten usb 3.0-apparaten te leveren. De chip heeft inmiddels een opvolger gekregen die door Renesas Electronics werd ontwikkeld en als sample voor hardwarefabrikanten beschikbaar is.

Опубликован 11.02.2017 6:40:04
10
фев

Accu toshiba satellite pro l670-14l

Cnet stelt echter te hebben gesproken met gebruikers die geen wifi-tethering gebruikten en van wie toch telefoons waren geregistreerd. Tot eind juni waren de gegevens bovendien openbaar toegankelijk: gebruikers konden een mac-adres invoeren en kregen een locatie terug. Google heeft volgens Cnet inmiddels maatregelen om dat te voorkomen.Google kwam eerder al in opspraak met Street View. De Street View-auto's van het bedrijf, die rondrijden om foto's van de omgeving te maken en wifi-netwerken in kaart te brengen, verzamelden per abuis informatie die over onbeveiligde netwerken werd verzonden, zoals e-mails en wachtwoorden. Ook kreeg Google van het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens een tik op de vingers, omdat het zonder toestemming verzamelen van locaties en mac-adressen een inbreuk op de privacy zou zijn. Google is naar de rechter gestapt.

HP komt naar verwachting met een nieuw netbook in zijn Mini-serie, zo blijkt onder meer uit informatie op de website van de hardwarefabrikant. De HP Compaq Mini 311c-1020SA zou opgebouwd zijn rondom Nvidia's ION LE-platform.De Mini 311c, die in Europa vermoedelijk onder de Compaq-vlag zal worden verkocht, beschikt volgens de informatie van HP en de specificaties van een prijsvergelijker over een 11,6-display en een op 1,6GHz geklokte Intel Atom N270-processor. Verder is in de 1,46kg zware netbook uitgerust met 1GB ddr3-werkgeheugen, een 160GB 2,5-harddisk, 802.11g-wifi, bluetooth en een geïntegreerde webcam. De batterij is volgens de specificaties een zescellige li-ion-accu.HP heeft voor de Mini 311c gekozen voor de ION LE-chipset van Nvidia. De LE-serie, die uitsluitend aan oem's wordt verkocht, is door het ontbreken van DirectX 10-ondersteuning in de GeForce 9400M-gpu primair gericht op netbooks die met Windows XP worden geleverd. Het apparaatje is echter wel uitgerust met een hdmi-uitgang. Hoeveel de Mini 311c gaat kosten en wanneer de netbook precies op de markt komt, is nog onbekend.

Een hacker is van plan volgende maand een methode te onthullen om niet-verwijderbare malware op MacBooks te zetten. De malware wordt geïnstalleerd op de accuchips. Daardoor zou de hacker de accu kunnen laten ontploffen.Beveligingsonderzoeker Charlie Miller wil de kwetsbaarheid in de chips die de accu besturen volgende maand onthullen op hackersconferentie Black Hat, schrijft Forbes. Hij wil niet alleen de methode tonen, maar komt ook met een fix. Die fix heeft wel de bijwerking dat Apple zelf de software van de chips ook niet meer kan herstellen door middel van software-updates.Miller zegt dat malware op de accuchips kan worden gezet door in te breken op de software via het standaard wachtwoord. Een hacker kan dan in theorie van alles doen: malware installeren om data te stelen van de MacBook, waarbij het opnieuw installeren van het OS en zelfs het flashen van de bios niet helpt. Het zal je steeds opnieuw te grazen nemen. Ook kan de hacker op afstand de accu belagen en naar verluidt zorgen dat deze ontploft of door oververhitting in brand vliegt.

Toch is een hacker er nog niet met het installeren van malware op de chips, die dienen om het accuniveau door te geven aan het OS. Er moet ook nog een kwetsbaarheid gevonden worden in de interface tussen de chips en Mac OS X. Miller gelooft dat het mogelijk is, maar hij heeft het niet geprobeerd.Er zijn nog diverse onzekerheden in het verhaal van Miller: zo heeft hij geen proof-of-concept van de hack en heeft hij enkele van de gevaren waar hij voor waarschuwt, zoals het op afstand laten ontploffen van een MacBook-accu, niet zelf geprobeerd. Het is bovendien onduidelijk of ook laptops met Windows, Chrome OS of andere Linux-distro's gevoelig zouden kunnen zijn voor dit soort aanvallen.Tom's Hardware Guide heeft de Creative Audigy 2 ZS Notebook-geluidskaart aan een luistertest onderworpen. In tegenstelling tot externe geluidskaarten die gebruik maken van een USB- of een FireWire-interface, maakt deze kaart gebruik van de PCMCIA-interface die in elke moderne laptop is te vinden. Helaas steekt de kaart wel een centimeter of twee naar buiten. De Audigy 2 ZS Notebook kan dan ook het beste uit een laptop worden gehaald als deze getransporteerd moet worden.

De geluidskaart bezit alle mogelijkheden die van een moderne geluidskaart verwacht mogen worden, 192kHz 24-bits 7.1-geluid en hardwarematige ondersteuning voor Dolby Digital EX en DTS ES. Op de koop toe is de kaart ook nog THX gecertificeerd. Uit de testen blijkt dat de Audigy 2 ZS Notebook goede prestaties neerzet. De kaart heeft weinig last van vervorming, ruis of overspraak. Ten opzichte van een USB 2.0-geluidskaart belast de Audigy de processor een stuk minder, wat de framerate in spellen ten goede komt. De conclusie is dan ook positief. De Creative Audigy 2 ZS Notebook is de geluidskaart voor laptops op dit moment.Apple en Canon zijn als grote winnaars uit de bus gekomen bij de Tweakers.net Gouden Steeksleutel-verkiezing. De twee fabrikanten wisten in drie categorieën hun nominatie te verzilveren. In totaal zijn er ruim 150.000 stemmen uitgebracht.

Tweakers.net organiseerde dit jaar voor het derde jaar op rij de Gouden Steeksleutel-verkiezing. Deze publieksprijs wordt toegekend aan fabrikanten of technologie- en elektronica-producten die door bezoekers van Tweakers.net zijn verkozen.Gouden SteeksleutelBezoekers van Tweakers.net konden tussen 7 en 27 december in diverse categorieën hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product in 22 categorieën, variërend van laptops en processors tot televisies, digitale compactcamera's en mobieltjes.Via goudensteeksleutel.nl konden geregistreerde bezoekers van Tweakers.net hun stem uitbrengen. In totaal zijn er maar liefst 150.082 stemmen uitgebracht. Apple en Canon hebben samen in meer dan een kwart van de 22 categorieën gewonnen.

Apple gaat aan de haal met een Gouden Steeksleutel in de categorieën draagbare mediaspeler, laptop en smartphone met respectievelijk zijn iPod touch, MacBook Pro 13 en iPhone 3GS. Canon wint in de categorieën compactcamera, dslr-camera en videocamera met respectievelijk zijn PowerShot G11, EOS 500D en EOS 5D Mark II. Dit laatste winnende product is een vreemde eend in de bijt, aangezien het hier om een dslr gaat die ook kan filmen.Ook diverse andere bekende fabrikanten hebben een Gouden Steeksleutel in de wacht gesleept. Zo wint Logitech met zijn Z5500 Digital in de categorie homecinema-systeem en pakt Linksys met zijn WRT54GL de categorie wifi-router. Intel, Sapphire en Asus hebben hun nominaties in de respectievelijke categorieën processor, videokaart en netbook eveneens weten om te zetten in winst. Sony is in de categorie televisie als winnaar uit de bus gekomen met zijn Bravia 40W5500. In de categorie monitor heeft Samsung gewonnen met zijn 2443BW-scherm.

Op gamegebied gaat Activision met twee prijzen aan de haal. Deze uitgever is als beste game-uitgever uit de bus gekomen en is tevens de uitgever van Call of Duty: Modern Warfare 2, dat tot beste game is verkozen. Als beste gameplatform is de pc verkozen.Provider Xs4all heeft gewonnen in de categorie internetprovider; T-Mobile in de categorie mobiele operator. Bol.com is verkozen tot beste webwinkel. Firefox, tot slot, is volgens bezoekers van Tweakers.net de beste browser.Een Chinese vrouw heeft Asus aangeklaagd wegens smaad, de verkoop van defecte producten en het uiten van een valse beschuldiging. Ze zat tien maanden vast nadat haar eerdere klacht tegen Asus uitmondde in een aanklacht wegens afpersing.

De vrouw, Huang Jing, kocht in februari 2006 te Beijing een V6800V-laptop van Asus, bericht Danwei.org, maar het apparaat zou verschillende kuren hebben vertoond. Het zou vaak met het welbekende blauwe scherm zijn vastgelopen, wat voor Huang reden was de computer ter reparatie naar de winkel terug te brengen. Na de reparatie functioneerde de laptop nog steeds niet naar behoren, waarop ze nog een aantal malen met het apparaat terugging. Uiteindelijk werd de cpu vervangen, maar het nieuwe exemplaar zou oververhit raken. Huang liet de computer vervolgens door een ander onderzoeken, die vaststelde dat de processor een engineering sample van een Intel-cpu was, die niet voor verkoop bedoeld was.

Huang Jing vs. Asus Daarop stapte de vrouw met haar advocaat naar Asus en eiste ze vijf miljoen dollar schadevergoeding, en zei ze naar de media en naar de rechter te zullen stappen als Asus niet wilde betalen. De advocaat rechtvaardigde dit bedrag door te stellen dat de fabrikant door de negatieve publiciteit veel meer dan vijf miljoen dollar zou verliezen. Er werd verschillende keren met Asus onderhandeld, maar de laatste keer, begin maart 2006, stond de politie klaar om Huang en haar advocaat te arresteren wegens afpersing.De vrouw werd in december van dat jaar, na tien maanden in de cel te hebben gezeten, op borgtocht vrijgelaten, in afwachting van de rechtszaak. Dit jaar werd de zaak geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Naast de rechtszaak tegen Asus eist Huang voor de tijd dat ze vastzat ook een schadevergoeding van de Chinese Staat. Het is onduidelijk of ze nog geld van Asus wil hebben, en zo ja hoeveel.

Maandag heeft nVidia de GeForce 8800M GTS en GTX geïntroduceerd: twee mobiele DirectX 10-gpu's. Hoewel laptops met de geïntegreerde kaarten nog niet beschikbaar zijn, hebben een aantal sites de gpu's aan een analyse onderworpen.nvidia 8800M GTXBeide 8800M-modellen beschikken over een core die is geklokt op 500MHz en een shaderclock van 1250MHz. Het geheugen tikt op 1600MHz en fabrikanten kunnen maximaal 512MB op de kaarten proppen. De geheugeninterface is verbreed naar 256 bits, terwijl de bandbreedte van beide varianten 51GB per seconde bedraagt. Verschillen tussen de twee types komen we tegen bij het aantal streamprocessors: de GTS heeft er 64; de GTX 96. Tenslotte kan de 8800M GTS bogen op een texture fill rate van 16GT, maar staat de gpu daarmee in de schaduw van de GTX die een texture fill rate van 24GT heeft.http://www.accu-fabriek.com/toshiba.html

Опубликован 10.02.2017 7:19:24
2120191817...1
Вперед   Назад

dovendosi

 
Не в сети (Не в сети)
bg1-right
bg1-left2 bg2-right
 
 
 
chessШахматы
Топ пользователей
Блоги пользователей
Новости
Конкурсы